Här finns information om artisterna som finns med på AnebyNytts Aneby-relaterade spellista på Spotify.

För att kunna lyssna måste du ha ett konto på Spotify.


Har du tips på vem mer som bör vara med på Anebyrelaterade spellistan, skicka ett mail med information till info@anebynytt.se


Anebyrelaterad Musik

Rotarys välgörenhetskonsert blev succé!

Lördagens välgörenhetskonsert i Ralingsåskyrkan som arrangerades av Anebys Rotaryklubb kan efter ett fantastiskt uppträdande och hundratals applåderande i publiken sammanfattas som succé!

Folkligt och mångsidigt vid Anebys företagsmässa

Det var mängder av besökare, som rörde sig mellan utställningens olika montrar under företagsmässan föregående fredag och lördag. När AnebyNytt tog sig en runda i utställningslokalen strax innan öppningen på fredagen, var det fortfarande flera utställare som gjorde de sista förberedelserna.

Fulltonig konsertupplevelse för femtio besökare i Bälaryds kyrka

”Vilken glädje att vi har en kantor som också är kompositör och pianist i mästarklass.” Efter programmet ”Musik i sommarkväll” i Bälaryds kyrka i lördags kväll, hördes många positiva omdömen bland besökarna. Kantor och kompositör Kristine Bratlie bjöd på ett varierat program tillsammans med prästen Fredrik Bäckhjem Hellberg, som på nytt visade sig vara en skicklig tenorsolist.

Flera musikanter förgyllde vägkyrkan i Vireda

Under fyra dagar i förra veckan inbjöd Vireda medeltida träkyrka till vägkyrka med varierande program. Efter en generös servering i sockenstugan var det dags för musikprogram i kyrkan.

Konstnärlig och berörande när Askeryds kyrkokör med musikanter höll kvällskonsert i Askeryds kyrka

”Det är nästan osannolikt att man kan få vara med om en sådan konsert i en landsbygdskyrka”. Någon av de många besökarna på kvällskonserten i Askeryd i lördags kväll, uttryckte sin beundran. Det var naturligtvis helt fullsatt i den vackra medeltidskyrkan denna lagom varma sommarkväll när Maria och Ulrik Lundström, Kristine Bratlie och Askeryds kyrkokör svarade för gedigen medverkan.

Teatergruppen Ekipaget hyllade Povel Ramel och lockade storpublik

Det var nog länge sedan Svenska kyrkans församlingshem i Aneby var så uppfyllt av skratt och fartfyllt program. Söndagen den 24 april var teatergruppen ”Ekipaget” från Wendelsbergs folkhögskola i Mölnlycke utanför Göteborg medverkande gäster i den kyrkliga miljön.

Anebyparet Sandra & Erik har släppt jullåten Julenatt

I en röd liten stuga i Önnestorp utanför Lommaryd bor sedan några år tillbaka familjen Nilsson. Familjen består av mamma Sandra, pappa Erik och barnen Vera, 5 år, och hennes lillasyster Ines som är 2 år.

SLINGSHOT

Slingshot är namnet på ett band med medlemmar från Aneby kommun. Musikgenren av modell tyngre.

Glitter och glamour på lördagens Alla får plats-show!

showen inför fullsatta konserthus. Showen var avslutningen av Alla får plats veckan och man kan säga att det avslutades med ett rejält fyrverkeri av Aneby-talanger som på ett proffsigt sätt bjöd på sång, dans och mannekängande.

APOLONIA

På sommaren 2009 låg låtskrivande sångerskan och den tidigare Anebybon Ida Gustafsson på sin soffa på Seved i Malmö och funderade över livets allvar. Då flyttade den glädjespridande violinisten…

N!CO

Bakom artistnamnet N!CO döljer sig […]

RÖVSVETT

Rövsvett – det legendariska punkbandet […]

ON TRACK

Text: Tobias MarbeniusFoto: Christian Andersson […]

EMPRESSES

Text: Tobias MarbeniusFoto: Maria Ahlin […]

AZORIA

Azoria är ett projekt som […]

Reportage Musik