Här finns information om artisterna som finns med på AnebyNytts Aneby-relaterade spellista på Spotify.

För att kunna lyssna måste du ha ett konto på Spotify.


Har du tips på vem mer som bör vara med på Anebyrelaterade spellistan, skicka ett mail med information till info@anebynytt.se


Anebyrelaterad Musik

Hjälparbete och solosång vid trivselträff i Vireda

Tisdagens och terminens första trivselträff i Vireda Pingstkyrka innehöll information om hjälparbete och solosånger om medmänsklighet. För dessa båda inslag svarade välkände Göran Johansson, känd som ”Göran i Limna”.

Annandagens magnifika musikfest i Aneby kyrka

För den fullsatta kyrkans besökare var annandagens musikfest i Aneby kyrka en av årets höjdpunkter. ”Tänk att man får skratta så mycket i en gudstjänst”, tyckte någon vid utgången.

Utsålt när Ebbot med band gav konsert i Lommaryd

Ungefär exakt för två år sedan gjorde han succé på scenen i Lommaryds gamla missionshus, i går på juldagen äntrade Ebbot Lundberg åter igen samma scen och succén var åter ett faktum.

Invigning och premiärkonsert i Villa Musika i Askeryd

”Musikglädje, inspiration och trygghet” är ledorden för det musikcentrum i Askeryd som invigdes med en konsert av Kristine Bratlie söndagen den 15 oktober. De 35 föranmälda deltagarna fick uppleva en högtidsstund som länge kommer att stanna i minnet.

Cittragänget och Ulf Lundberg skapade trivsel i Vireda

På nytt var det dags för trivselträff i Vireda Pingstkyrka. Denna gång kunde Folke Wilhelmsson hälsa en stor skara lyssnare välkomna till en välljudande eftermiddag med Cittragänget från Aneby som medverkande. I spetsen för denna musikaliska grupp fanns som vanligt Ulf Lundberg som ledare och presentatör.

Anebys flitigaste författare har utkommit med en sångsamling

Fler än 30 böcker har Roberth Johansson utgivit under en följd av år. Till den summan kommer flera sånghäften med egen och andras många kompositioner. Av det som Roberth skrivit är serien ”Humor i helgade hyddor” den han är mest känd för. De tretton böckerna har utkommit i en sammanlagd upplaga på över 100.000.

Rough Stuff rockar loss på Stalpets café ikväll

Rock- och bluesbandet Rough Stuff ger på onsdagskvällen den 16 augusti en konsert på Stalpets café. Under kvällen kom det bjudas på en hitparad med rockklassiker mestadels från 50-60-talet, som exempelvis Jerry Lee Lewis ”Great balls of fire” och Chuck Berrys ”Johnny B. Goode”. Bandet kliver även in i 70-talet och bjuder därifrån på något hårdare tongångar från bland annat AC/DC.

Bel Canto bjöd på storslagen vårkonsert i Lommaryd kyrka

När kören Bel Canto i lördags tågade in i Lommaryds landsbygdskatedral var förväntningarna stora bland besökarna i den välfyllda kyrkan. Det är välkänt att Bel Canto är en kvalitetskör, som alltid gör sitt yttersta för att besökarna skall få full valuta för den obetalda entrébiljetten. Den hade varit värd en rejäl summa.

Kören Mosaik tar farväl med ny platta

På lördag, 1 april, kliver Bosse Göranssons kör ”Mosaik” upp på scenen i Kungsportskyrkan i Huskvarna för att ge en releasekonsert för körens nyinspelade skiva ”Från hjärta till hjärta”. Samtidigt blir det körens sista konsert.

Reportage Musik