Maratonkonsert drog in pengar till Musikhjälpen

Text & foto: Tobias Marbenius.

Under lördagen hölls det under flertalet timmar en maratonkonsert i Svenska kyrkan i Aneby. I samband med konserten samlades pengar in som ska överlämnas till Musikhjälpen, som i år är i Växjö, under kommande vecka.

Den långa konserten drog igång klockan 15 på lördagseftermiddagen och slutade vid midnatt med en avrundande Taizégudstjänst.

Först ut för dagen var Tallbackaskolans sångare, sedan avlöste uppträdandena varandra i en rask takt under eftermiddagen och kvällen från två olika scener.

Soloinsats under en av låtarna.

När AnebyNytt gör ett besök på lördagskvällen är det fullt med folk både på scenen och i publiken, det märktes mycket väl att stämningen verkligen var på topp. Anebygänget i kören, som tidigare i år medverkade på ”Star for Life” konserten på Stinsen Arena i Nässjö, stod återigen på scenen och framförde medryckande låtar som ”I Can´t Get Enough” och ”Waka Waka”. Under den sistnämna låten fanns det inte någon i församlingsvåningen som stod stilla.

Isabella Stenberg med band.

Näst på tur på scenen var Isabella Stenberg, som tillsammans med sitt band, bestående av musiklärare, bland annat bjöd på Molly Hammars låt ”Fight Like A Girl” och Roxette-låten ”Sleeping In My Car”.

John Widerberg, här i låten ”Ho Hey”.

När klockan passerat 22 klev John Widerberg upp på scenen och uppträdde för sin största publik någonsin, vilket han gjorde med bravur. Han bjöd på Hov1-låten ”Långt bort härifrån”, vilket möttes med enorma applåder. Under hans nästa låt ”Ho Hey” fick han strålande körhjälp av Hedda Johansson Jönsson och Isabella Bårring.

Albin Andersson och Ulf Lundberg äntrade scenen och bjöd på flera riktiga tungvrickarlåtar, exempelvis fick de mottaga publikens jubel efter Thore Skogmans ”Jämtgubben” och ”Plättlaggen”.

Albin Andersson och Ulf Lundberg var nära att vricka tungan.

Vid scenen inne i kyrksalen hade Hedda Johansson Jönsson och Isabella Bårring gjort sig redo för att sjunga låtar på svenska. Daniel Adamns-Rays ”När jag blundar” och Darins ”Starkare” för att nämna några. Höjdpunkten kom när de två började sjunga på Thomas Stenströms ”Väntar på en solig dag”, då blev det både allsång och handklapp. Musiklärare Mia Jönssons levererade skickligt pianospel.

Hedda Johansson Jönsson och Isabella Bårring.

Vid 23-tiden gick kvällens sista artister upp på scenen. Musiklärare Håkan Sunbring presenterade Tish och Violet Hellström, Signe samt Isabella Bårring, som levererade musik av det rockigare slaget med bland annat Nirvanas ”Smells Like Teen Spirit” och Chuck Berrys ”Johnny B. Goode”.

Tish och Violet Hellström.

Efter en dag och kväll med konserter avrundades dagen med en Taizégudstjänst med prästen Karin Sanell.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait