INTEGRITETSPOLICY

Vad är AnebyNytt.se

AnebyNytt.se är en samlingsplats där aktiviteter, nyheter, reportage, företag, föreningar mm i eller omkring Aneby presenteras.
Webbplatsadress är: https://www.anebynytt.se.

Syftet med webbplatsen AnebyNytt.se är att berika Anebybor, besökare och andra intresserade med information om vad som händer och vad som finns att tillgå i Aneby – samt lite utsocknes.

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Kommentarer

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden.

En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.

Media

Om du skickar oss bilder som ska laddas upp till webbplatsen bör du undvika att skicka bilder där EXIF-data inkluderar data från GPS-lokalisering. Besökare till webbplatsen kan i så fall ladda ned och ta fram alla positioneringsuppgifter från bilder på webbplatsen.

Kontaktformulär

Genom användning av kontaktformulär och kommentarsfält samtycker du till att vi hanterar din personliga information.

Cookie-filer

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i minst ett år.

Om du besöker vår sida kommer vi att sätta en tillfällig cookie för att undersöka om din webbläsare accepterar dem. Denna cookie innehåller inga personuppgifter och den försvinner när du stänger din webbläsare.

Inbäddad innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Vilka vi delar dina data med

På AnebyNytt.se finns länkar som kan ta dig vidare till andra företags sidor. Vi tar inget ansvar för dessa sidors innehåll och integritetspolicy.

Hur länge vi behåller era uppgifter

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

För användare som registrerar sig för att ge kommentar sparar vi även de personuppgifterna som anges i användarprofilen. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett konto, har skrivit några kommentarer på denna webbplats eller är nämnd i något reportage eller liknande kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Vart vi skickar dina uppgifter

Kommentarer från besökare kanske kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost.

Ytterligare information

Hur vi skyddar din information

AnebyNytt.se värnar om din integritet och arbetar därför ständigt med att vidta alla lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder som i varje enskilt fall krävs för att skydda dina personuppgifter och i övrigt säkerställa att behandlingen sker enligt gällande lag.

Vilka procedurer vi har för dataläckor

AnebyNytt.se övervakas aktivt efter intrång. Vid intrång som kan vara integritetskränkande kommer dessa anmälas till Datainspektionen. Vid allvarliga intrång kommer även berörda användare kontaktas.

Från vilka utomstående parter vi tar emot data

AnebyNytt.se kan ta emot data från extern annonsering. Google Analythics och Susnet samlar in uppgifter i statistik- och analyssyfte för att mäta webbtrafik. AnebyNytt.se tar även emot data via inbäddad kod från främst sociala medier, såsom YouTube, Facebook och Instagram. Läs deras policy härhär och här.
Vi inhämtar och återger notiser via Twitter från Polisen Jönköping och lokala mediaaktörer, såsom SVT Jönköping, Tranås-Posten, Tranås-Tidning, Sveriges Radio Jönköping. AnebyNytt.se ansvarar inte för vad som skrivs i dessa notiser.

Vilket automatiserat beslutsfattande och/eller profilskapande vi gör med våra användaruppgifter

Det finns inga sådana automatiserade beslut på AnebyNytt.se som kräver personuppgifter.

Branschkrav om delgivning av information

GDPR och andra regleringar gällande personuppgifter gäller inte allt som visas på denna sida. I de flesta publicieringar gäller yttrandefriheten, vilken i detta fall är starkare än GDPR. I övrigt använder vi av oss GDPR.

Publiceringsansvar och ägare

Publiceringsansvarig för artiklarna på AnebyNytt.se är respektive författare.
AnebyNytt.se ägs av Tobias Marbenius.

Kontaktinformation

E-post: info@anebynytt.se

Telefon: 070 31 409 53

Postadress:
AnebyNytt.se
Konserthusgatan 84
578 32 Aneby