Här kommer det finnas reportage från det som berör ”Blåljus”

Reportage Blåljus

2024-04-01, AnebyNytt breddar blåljusverksamheten med ny satsning

Redan från starten av AnebyNytt.se så har mycket av fokuset hamnat på att leverera blåljusnyheter till våra läsare, inte helt ovanligt att vi rapporterar från olika scenarion av nödsituationer. Från och med 1 april kommer AnebyNytt att utöka blåljusverksamheten genom att även erbjuda personalen inom blåljusverksamheten hjälp när de själva hamnat i nödsituationer.

Polishunden Beck nosade efter DNA i Aneby

På måndagskvällen rullade en av polisens gråa Volkswagen Amarok in i Aneby, sedan tog den sig vidare till Aneby brukshundsklubbs område på vägen mot Ralingsås. Ur bilen hoppade polishunden Beck och polishundsföraren Carolina.

Med SMS-livräddare är det större chans att överleva vid ett hjärtstopp

Den 1 september 2021 öppnade appen SMS-livräddare upp för Jönköpings län och därmed även för Aneby. Det innebär att personer som har tankat ner appen SMS-livräddare till telefonen och genomgått registreringen får larm när någon i närheten drabbats av misstänkt hjärtstopp.

Anebys räddningschef Erik Linnå rycker numera ut till hela Höglandet

En nyhet för Erik Linnå, Räddningschef på Räddningstjänsten i Aneby, är att han från och med denna vecka bemannar befälsbil med nummer 2 43 4180, vilket exempelvis innebär att det gula larmstället har byts ut till rött, titeln är förutom räddningschef numera även Brandingenjör i beredskap.