2024-04-01, AnebyNytt breddar blåljusverksamheten med ny satsning

Redan från starten av AnebyNytt.se så har mycket av fokuset hamnat på att leverera blåljusnyheter till våra läsare, inte helt ovanligt att vi rapporterar från olika scenarion av nödsituationer. Från och med idag, 1 april, kommer AnebyNytt att utöka blåljusverksamheten genom att även erbjuda personalen inom blåljusverksamheten hjälp när de själva hamnat i en slags nödsituation.

– Idén till satsningen kom när jag fick möjlighet att köpa loss en Bajamaja för en billig penning, berättar Tobias Marbenius på AnebyNytt.se

Tobias Marbenius, ägare av AnebyNytt, hoppas på att genom sin nya satsning bli Årets nytänkare i Aneby. – Det är ju en skitbra grej, säger han, vilket även fler instämmer i.

– AnebyNytt ökar kontinuerligt i antalet läsare, vilket vi gläds otroligt mycket av, men i och med att vi ger våra läsare gratis läsning, utan betalväggar, så blir inkomsterna därefter. Med ökade omkostnader är vi helt enkelt tvungna att se efter lösningar att få inkomster, att ta från våra läsare ser vi inte som ett alternativ. Själv gillar jag förvisso utmaningar, och ser det lite som en utmaning att klara mig med en liten eller ingen slant i fickan. Skribenten Kjell Olof Bohlin däremot vill gärna ha en mazarin till kaffet, och det är klart att det kostar kulor, berättar Marbenius, samtidigt som han tittar ner i det tomma sedelfacket i plånboken.

– När larmet går för brandmännen, vilket kan ske på alla tider på dygnet, så ska de snabbt infinna sig på Blåljushuset, dra på sig larmstället och hasta iväg till olycksplatsen. Det kan handla om uppdrag som gör att det tar lång tid innan de återvänder till stationen, och med tanke på att de inte hann gå på toaletten från det att larmet gick så känner ju förstås många av dem ett tryck både här eller där eller i värsta fall kanske både och, säger Marbenius och nämner händelser där han sett brandmän som smugit iväg och tagit sikte på ett träd i närheten av exempelvis en olycksplats. – Visst, nöden har ingen lag, men man vill ju såklart hjälpa till och göra det bekvämt för dem, när man kan.

– Med vår nyinvesterade Bajamaja som vi monterat hjul på och kopplat på efter bilen, så kan vi från och med 1 april erbjuda räddningsmanskapet på fält en toalett, det gäller ju förstås inte bara räddningstjänsten, utan även ambulanspersonal och polis, såklart.

Brandmännen har redan gett ett flertal ryggdunk för Bajamajan.

Antingen kan man binda upp sig på ett prisvärt abonnemang med årlig faktura, eller betala per tillfälle. Under de första larmen kommer vi ligga lågt i pris, så de får känna in den mjuka ringen och det lyxiga 5-lagerspappret, men sen är tanken att höja priset vart efter. Bildas det kö så kan budgivning på att gå före i kön bli aktuellt. På sikt kan nog Bohlin både få wienerbröd och mazarin till kaffet, tror Marbenius.

– Givetvis har vi ju tänkt till vad gäller miljöaspekten. När latrinen är full gödslar vi ut det på Blåljushusetes gräsmatta, på så sätt får vi ett kretslopp, berättar Marbenius, och erkänner att han fått en del hjälp av en miljö och kretsloppsexpert.

För den som vill sitta lite längre, så erbjuds även sittning på hemvägen till stationen.
– Det är kanske först då en del kan slappna av, avslutar Marbenius, som redan fått många ryggdunk för den nya satsningen.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait