Toppgruppen ”The Real Group” besökte Aneby konserthus

Text & foto: Kjell Olof Bohlin.

Allt som oftast får Aneby besök av medverkande grupper och solister som tillhör det bästa som landet kan erbjuda inom sitt område. Nyligen gästades kommunen av ”The real group” och i slutet av april har sångerskan Malena Ernman och gitarristen Mats Bergström en konsert i Lommaryds gamla missionshus, även kallat ”Idelunds salonger”.

The Real Group gästade Aneby.

Anebynytt hade förmånen att gästa Aneby konserthus lördagen den 23 mars. Det var då som ”The real group” i Jazzklubbens regi inbjöd till storslagen konsert.

Originalupplagan av gruppen firar i år 40-årsjubileum. Den nuvarande besättningen har varit verksamma i två och ett halvt år och består av följande medlemmar:

Clara Fornander, sopran
Joanné Nugas, alt
Johannes Rückert Becker, tenor
Axel Berntzon, baryton
Daniele Dees, bas.

Medlemmarna i gruppen imponerade med sitt framträdande.

Det var gruppens första besök i Aneby, enligt en av medlemmarna. På kvällens repertoar fanns nummer ur den klassiska real-group sångboken. Men även helt nyskriven musik.

En av vokalgruppens sånger handlade om en humlas väg över sommarängen.

Biljetterna till konserten har varit slut sedan en tid tillbaka.

Under de fem sångarnas ständiga vandringar över scenen kunde man lyssna till ”Stockholmsvals” och en ”Porterlåt”. Det var hela tiden skönsång i den högre skolan, med djupa bastoner och höga soprantoner och allt däremellan. Lyssnarna i det absolut fullsatta konserthuset, gav flera uttryck för sin belåtenhet. Förtjusta rop och fotstampningar förenades med långvariga applåder.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait