Rotary i Aneby visar sin uppskattning till vårdpersonalen med påskägg

Text & foto: Tobias Marbenius.

Den årliga traditionen håller i sig hos Rotaryklubben i Aneby, att visa sin uppskattning till vårdpersonalen i kommunen genom att dela ut stora påskägg välfyllda med godis.

Maja Lindov, Paul Brinkmann, Yvonne Jarl och Åke Marbenius från Aneby Rotaryklubb.

För en vecka sedan samlades Rotarianerna Yvonne Jarl, Maja Lindov, Åke Marbenius och Paul Brinkmann till det som blivit en årlig tradition, för femte året i rad var det åter dags att fylla påskägg med godis.

– Det är runt 30 ägg som ska fyllas och delas ut, berättar Maja Lindov när hon tar sig runt bordet med en låda godis i famnen.

I rask takt och med van hand fylls äggen på.
Från år till år varierar sorterna något, i år var ”Milkshake” ny.

– Jag blir så glad av att dela med mig, att få visa uppskattning till vårdpersonalen, säger Yvonne Jarl när hon samtidigt som hon fokuserat fyller äggen med godis.

Rotarianerna är väl fokuserade på uppgiften med att fylla äggen.

Det märks att det inte är första gången, de fyra Rotarianerna har fått upp tempot bra om man jämför med tidigare år. Fokuserade går de i rask takt runt bordet och fyller på med olika godissorter tills äggen blivit rågade.

– I år har vi ännu mer godis än tidigare, 26,5 kilo. Torebrings sponsrar oss med äggen och bra priser, informerar Paul Brinkmann.

I år blir det femte året som Aneby Rotaryklubb delar ut påskägg till vårdpersonalen.

Rotary är en organisation för samhällsengagerade personer med olika yrkesbakgrund, kön, ålder, religion och etnisk tillhörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, goodwill och fred i världen.

– Det här är ett av våra lokala projekt, det kanske inte är så stort men vi vet att det brukar uppskattas av personalen, berättar Åke Marbenius.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait