Gubbaföreningens 124:e auktion i Lommaryd med färgstark utropare

Text & foto: Kjell Olof Bohlin.

I Lommaryds församlingshem var det gott om julklappar i torsdags, när ”Gubbafföreningen” inbjöd till sin 124:e auktion. Så länge har den unika hjälporganisationen varit verksam med syftet att bistå behövande i Sverige och andra länder.

Runar Lindstrand välkomnade besökarna.

Föreningens talesperson Runar Lindstrand, någon ordförande har aldrig hafts, välkomnade till en kväll med adventsglädje och glada utrop.

Andaktstalaren Adam Sjöblom.

Enligt tradition skall vi börja med sången ”Gå Sion din konung att möta”. Efter kraftfull församlingssång överlämnades ordet till Korskyrkans pastor Adam Sjöblom.

  • Adventstiden är en tid av glädje och hopp mitt i hopplöshet och ondska i världen.
  • Ta vara på det som är gott och glöm inte att tända ljus i denna mörka tid.

Gubbaföreningen har en egen kör, en manskör förstås, som nu medverkade med en sångavdelning.

Till Gösta Anderssons dragspel och trumslagarens rytm sjöngs en gammal adventssång följd av ”Min barndoms jul” och välkända ”Nu tändas tusen juleljus”.

Ulf Lundberg var kvällens utropare.

Efter en serveringspaus med tid till samtal var det dags för utroparen Ulf Lundberg att ta vid.

Han fick veta att 66 utrop nu skulle marknadsföras. Bland de aktuella föremålen på bordet fanns ett stort antal vackert inslagna julklappar. Alla hade ett speciellt nummer, som det gällde att bevara med tanke på en senare dragning med fina vinster.

Bland alla paket med okänt innehåll fanns även synliga lockelser: 10 ostkakor, julkransar, julskorpor, hemystade ostar och ägg från Hyltbrings.

Julklapparna inbringade mellan 150 – 300 kronor styck och en av de hemystade ostarna utropades för 700 kronor, vilket var kvällens högsta bud.

Ett stort antal lotterier hade sålts under kvällen och nöjda vinnare trädde stolta fram till bordet med de många vinsterna. Bland vinsterna fanns utsökta mattor av lammskinn.

Gubbaföreningens sångkör.

Den unika manskören kommer snart att framträda på nytt. Nästa gång på kyrklunchen på samma plats på luciadagen den 13 december.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait