Pop- & rockkören laddar för lördagens konsert i Aneby konserthus

Text & foto: Tobias Marbenius.

Igår, onsdag, hade Pop- & rockkören i Aneby sitt sista gemensamma övningstillfälle innan lördagens konsert i Aneby Konserthus. Repetitionerna hölls i Anebys Allianskyrka.

Pop- & rockkören när de uppträdde i Aneby konserthus 2022.

Sedan starten på Pop- & rockkören i Aneby augusti 2022 har kören gjort en konsert. Konserten framfördes vid två tillfällen inför fullsatta Aneby konserthus i slutet av november 22. Det musikaliska temat då var ”Back to the 80s”.

På lördag är det alltså konsertdags igen, denna gång är temat kärlek, ”A little bit love”.

Pop- & rockkören i Aneby har 80 medlemmar.

Bakom Pop- & rockkören finns Anna Palmér. Anna är född i Stockholm, men uppvuxen i Aneby. Efter musikstudierna hamnade Anna i Falun och där, år 2012, körde hon igång första upplagan av Pop- & rockkören. Kören blev snabbt populär och intresset av att vara med blev stort. Hundratals medlemmar uppdelade i två körer och hundratals på kölistan för att få vara med.

År 2021 gick flyttlasset åter mot Aneby där hon idag utöver arbetet med kören arbetar som sånglärare på Anebys kulturskola.

Kören finns idag på tre orter, Falun, Jönköping och Aneby. När man summerar alla körernas medlemmar kommer man upp till 450 sångare. Körerna i Falun och Jönköping leds idag av andra ledare, men hösten 2023 kommer Anna även att bli körledare för Jönköpings upplaga av kören, som förövrigt funnits sedan 2017.

När AnebyNytt var på väg att besökte övningen på onsdagskvällen, kunde jag redan utanför kyrkan höra sång och musik, det lät bra, så jag vågade mig in. När jag kom in höll reparationerna på för fullt.

Kören övade inför konserten i Allianskyrkan i Aneby.

Med ett kort avbrott med att hälsa mig välkommen så var Anna i full färd med att prata om nästa låt som de skulle öva. Låten innehåller en hel del rörelser och dessa gås igenom. – Ni kommer väl ihåg slutet? Frågar Anna och kastar iväg en slängkyss som möts av glada miner hos både körmedlemmar som körledare.

Körledaren och grundaren, Anna Palmér, blåser iväg en slängkyss.

Det märks tydligt att Anna och körmedlemmarna tycker om vad de gör. Alla ser glada ut och det märks att de ger allt i låtarna, både röst- och rörelsemässigt.

Rebecka Sköld Martini och de andra gör samstämmiga rörelser.

Stämmorna övas i några partier var för sig, och sätts sedan i nästa omtag ihop med de andra till fin harmoni.

Lars Göran Andersson, Matteus Bjerkander och Adam Orre.

– Det kommer bli en konsert full av glädje, energi, kärlek och fantastisk musik, berättar Anna och fortsätter, givetvis blir det massor av snygga stämmor, pampiga partier, ösig energi och vackra tongångar.

Konserterna går alltså av stapeln är nu på lördag den 13 maj klockan 15:30 och klockan 18:00 i Aneby konserthus. På scenen kommer det finnas 80 sångare.

– Över 400 personer har redan bokat biljetter, så det är så gott som slutsålt, förutom några ströplatser, berättar hon.

Linn Lundemo, en av körens 80 medlemmar.
Ooo vad låter bra, det är O:na i orden som gör det… Ida Carlsson i fokus.

– De har övat in låtarna sen i januari. Många av sångarna började i Pop- & rockkören när den startades i Aneby i höstas, men det är även med ett gäng nya sångare som kommer vara med på konserten för första gången, berättar Anna.

Anna har en förmåga att på ett glatt, proffsigt och härligt sätt locka fram det bästa hos medlemmarna.

– Fokus i kören är glädje! Kören har inga antagningsprov, alla från 16 år och uppåt är välkomna att vara med, avslutar Anna.

Anne Syrén, en av körens alla medlemmar.
Susanne Wretlind tar ton.
Manssektionen i kören.

LÄS ÄVEN: Pop- & rockkören i Aneby gjorde i lördags en bejublad premiärkonsert


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait