Pop- & rockkören i Aneby gjorde i lördags en bejublad premiärkonsert

Text & foto: Tobias Marbenius.

I augusti startade Anebys Pop- & rockkör upp. Sedan dess har över 90 medlemmar övat in stämmor, koreografi och låttexter. I lördags stod de på scenen i Aneby konserthus och gjorde en bejublad premiärkonsert.

Kören drog två fulla konserthus.
Anna Palmér, personen bakom Pop- & rockkören.

Bakom Pop- & rockkören finns Anna Palmér. Anna är född i Stockholm, men uppvuxen i Aneby och det var just i Aneby som hon kom in på musikspåret genom bland annat att sjunga i barnkör och ungdomskör. Senare blev det studier på estetprogram, folkhögskola och musikhögskola. Efter musikstudierna hamnade Anna i Falun och där, år 2012, körde hon igång första upplagan av Pop- & rockkören. Kören blev snabbt populär och intresset av att vara med blev stort. Hundratals medlemmar uppdelade i två körer och hundratals på kölistan för att få vara med.

Efter mer än tio år i Falun gick flytten 2021 tillbaka till Aneby och i augusti i år drog alltså kören igång i Aneby. Temat för premiärkonserten var ”Back to the 80s”.

Ville Berlin hade fått uppdraget att sköta ljuset.

Kördeltagarna består av 93 stycken, mestadels Anebybor, i åldrarna 18 till 71 år. Under lördagen gavs det två konserter inför utsålt konserthus. Inledningsvis tågade kören in och samlades uppe på scenen och framförde ”Celebration”. Efter den stod ”I´m so exited” på tur, sedan avlöstes den ena 80-talsdängan efter den andra. I ett schlagermedley fick publiken vara med att stämma in i allsång.

Pianisten Louise Lööv.

Musiken till kören var förinspelad, men när det var dags för Anna själv att på ett föredömligt sätt ta ton i Bryan Adams powerballad ”Heaven”, blev det till pianospel av Louise Lööv.

Glädjen i kören gick inte att ta miste på.

Solister under kvällen, som alla gjorde strålande insatser ifrån sig, var Rebecka Sköld Martini, Judith Frick, Cecilia Svensson, Ylva Karström, Helene Boije, Linn Lundemo, Ida Carlsson, Elsa Bladh och Felicia Westin.

Rebecka Sköld Martini var solist i Dag efter dag.

Kören bjöd på en otrolig energi och glädjen på de medverkande gick inte att ta miste på.

Kvällens konferencier.
Felicia Westin bjöd på ett soloparti i ”Eye of the tiger”.
Judith Frick var solist i ”Främling”.
Cecilia Svensson bjöd på ”Högt över havet”.
Ylva Karström och Helene Boije var solister i Europes ballad ”Carrie”.
Anna Palmér.
Linn Lundemo var en av fyra solister i ”Eye of the tiger”.
Anna Palmér.
Herrarna i kören tog ton.
Ida Carlsson, solist i ”Eye of the tiger”.
Elsa Bladh, gjorde en solistinsats i ”Eye of the tiger”.

Annons

3 Kommentarer on “Pop- & rockkören i Aneby gjorde i lördags en bejublad premiärkonsert

  1. Jättefina bilder. En stor livskvalitet att få vara med och sjunga i denna fantastiska kör . Så mycket skratt och glädje / Yvonne Jarl

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait