Trivselträff med sång och konst i Vireda pingstkyrka

Text & foto: Kjell Olof Bohlin.

Paret Eva och Håkan Lagerqvist från Grankärr i Vireda socken var gäster vid den månatliga trivselträffen i Vireda Pingstkyrka i tisdags.

Sedan pastor Leif Persson slutat sin tjänst i församlingen, har Håkan Lagerqvist lovat att på deltid göra tjänst i Vireda Pingstförsamling. När Håkan Lagerqvist presenterade sig för besökarna berättade han om tidigare tjänst inom församling, arbete med familjehem och ansvarig för internatet i Grennaskolan.

När Folke Wilhelmsson hälsat välkommen sjöng  Håkan Lagerqvist sången ”Varenda liten människa är skapad helt unik”. I sången framhålls att varje människa har ett unikt värde med gåvor som bara tillhör henne.

Eva Lagerqvist berättar om sin altarvävnad.

Hustrun Eva Lagerqvist berättade på norrlandsdialekt om sin skapande verksamhet. På en bildskärm i samlingslokalen visade hon sin altarvävnad, som tidigare hängt i Pingstkyrkan, Gränna. Öppna och mottagande händer finns i bildens mitt. De omgivande färgerna har enligt Eva en speciell innebörd.

  • Den gula färgen är Guds färg- ”Tro på ljuset medan ni har ljuset. (Joh.12:36)
  • Den röda färgen är människans färg. ”Där synden blev större, där överflödade nåden än mer.”(Rom.5: 20-21)
  • Den oranga färgen innehåller både rött och gult och är därför Jesu färg. ”Jag är vägen, sanningen och livet”. (Joh.14:6)
  • Händerna som lovar Gud, är broderade av vitt ullgarn.
  • Väven består av 365 inslag, ett för varje dag under året.
Duettsång av paret Lagerqvist.

Håkan Lagerqvist medverkade med flera sånger under vävens presentation:

”Stor är du Gud” och ”Allt är förlåtet”. Den senare sången är skriven av en uteliggare i Stockholm och innehåller orden: ”Styggare kan ingen vara / Djupare kan ingen falla.” Den upprättade uteliggaren har använt melodin till ”Tryggare kan ingen vara.” Han fick hjälp genom S:ta Claras sociala arbete.

Avslutningsvis sjöngs Sören Janssons ”Du som gjorde vår värld så vacker” och som duettsång ”Djup stilla frid.”

Allra sist fick församlingen vara med i den kända läsarsången ”Barnatro.” Bakgrunden till den sången berättades av Håkan Lagerqvist.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait