Musik i försommartid i Vireda Pingstkyrka

Text: Kjell Olof Bohlin. Foto: Ingegärd Malmberg Bohlin.

För andra året i rad inbjöd Vireda Pingstkyrka till ”Musik i försommartid”. Detta år inföll konserten med Haurida-Vireda manskör på nationaldagens kväll.

Utanför kyrkan sjöngs Nationalsången under manskörens ledning.

Programvärden Karoline Ellbrant Pettersson presenterade fortlöpande de olika programpunkterna och gav en bakgrund till de olika sångerna.

Manskören inledde med Mats Paulsons ”Vårkoral” där Thord Granlinger var solist.
”Ja nu blommar det på äng och vall / nu går vind i grönan dal.”

Efter ”Den blomstertid nu kommer” var det dags för en ännu en visa av Mats Paulson: ”Visa vid vindens ängar” skriven 1966 vid Asby Udde i Ydre.

Körledaren Folke Wilhelmsson.

Fyra av manskörens sånger var en hyllning till bortgångne Lasse Berhagen: Min kärlekssång till dej / En kväll i juni / psalmen När sorgen känns tung i mitt sinne / Sträck ut din hand med uppmaningen Sträck ut din hand och bygg en mänsklig bro.

Kjell Olof Bohlin läste egenförfattade dikter.

Körmedlemmen Kjell Olof Bohlin läste tre egna dikter med försommaranknytning: Skapelsens ansikte / Naturligt vis / Skapelsens hus.

Hanna Törngren berättade om solrosens mirakel.

När Hjalmar Pettersson med bravur spelat ”Konvaljens avsked” på sin trumpet var det tid för pastor Hanna Törngren att i sin förkunnelse berätta om solrosens mirakel. ”Solrosen är skapad som ett geometriskt under till Guds ära.”

Håkan Lagerqvist, Thord Granlinger och Folke Wilhelmsson tog ton.

Mot slutet av konserten kunde man höra Sören Janssons ”Du som gjorde vår värld så vacker” som en triosång där Folke Wilhelmsson, Thord Granlinger och Håkan Lagerqvist svarade för en skicklig tolkning.

I körens avslutande sång ”Högt på ett berg” med Jonas Pettersson som solist, fanns de ord som kunde sammanfatta hela programmet: ”Många vet ej om din existens / men jag tycker att den både syns och känns.”


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait