Cittragänget firar 20 år med konsert i Aneby Konserthus

Text & foto: Tobias Marbenius.

Troligtvis är Cittragänget den mest flitigaste turnerande musikaliska konstellationen från Aneby. I år har de 20-årsjubileum och det ska firas rejält med en konsert i Aneby konserthus nu på onsdag, 25 oktober.

Ulf Lundberg är Cittragängets ledare och har så varit sedan starten för 20 år sedan.

Bokningskalendern påvisar att Cittragänget från Aneby med Ulf Lundberg bakom rodret är populära. Med en radie på ett antal mil utanför Aneby anlitas de flitigt för att underhålla på olika tillställningar. De har även gästat och spelat live hos Hasse Pettersson i Sveriges radios P4 Jönköpings ”Replokalen”. Repertoaren som framförs med stor spelglädje är allt från läsarsånger till Eddie Meduza.

– Till jubileumskonserten som vi ska ha nu på onsdag kväll kl 18:30 har vi även bjudit in Blåsdraget från Anebys kulturskola. Vi kommer att spela en del för sig men det blir även något gemensamt, avslöjar Ulf Lundberg som är Cittragängets ledare.

Cittragänget ger tillsammans med Blåsdraget konsert i Aneby konserthus.

– Vi är ju mest pensionärer och daglediga, och Blåsdraget är ju i åldrarna 9-11 år, så det blir en bra blandning både i ålder och musikgenre, berättar Lundberg.

– Till konserten är alla välkomna och det kommer vara fri entré, men vi kommer ha en insamling till Världens Barn, säger Lundberg.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait