Duktiga artister på scen vid Tallbackas vårshow

Text & foto: Tobias Marbenius.

I början av veckan klev flertalet artister upp på scenen när Tallbackas vårshow ägde rum i Svenska kyrkan i Aneby.

Med läckert ljus och bra ljud framfördes årets upplaga av Tallbackas vårshow.

På måndagskvällen hölls det show för föräldrar och syskon till de uppträdande och under tisdagen gavs två shower för elever. Artisterna var de elever som ville uppträda. Varje show var knappt en timma och bjöd på väl inövade uppträdanden i genrerna dans och musik.

Musiklärare Mia Jönsson berättade för AnebyNytt i samband med den första av tisdagens shower att eleverna själva har valt låtar, själva har gjort koreografer och konferencieren Lilly själv har skrivit manus. Jag har bara funnits tillhands och servat när de önskat.

Gitarristen Jacob inledde med att dra av ett riktigt klassiskt riff.

När det var dags för showens första bidrag vred Jacob på volymen på max och med distad gitarr lirade han det berömda riffet till Deep Purples klassiker ”Smoke on the water”. Efter några takter hakade Waldemar på med basen och Lilly på trummorna. Som om inte det var bra nog vävdes även Nirvanas ”Come as you are” in. Ribban för showen var satt, och det väldigt högt. Applåderna som mötte slutackordet varade länge.

Lilly rockade loss på trummorna.

Bakom trummorna satt Lilly Bjerkander, och det visade sig att hon var inte bara trummis utan även showens konferencier. Gitarristen Jacob och basisten Waldemar hängde av sina instrument och övergick till att bli scenarbetare.

Basisten och scenarbetaren Waldemar.
Det här gänget från årskurs 1 levererade både sång och dans.

Årskurs 1 bjöd sedan på både sång och dans i sitt Rihanna-nummer ”Diamonds”. I rask takt avlöstes sedan artisterna och gav publiken på en uppskattad show, vilket framgick av både handklapp och rejäla applåder.

Årskurs 3:s leverans till showen var ett dansnummer till Victor Leksells låt ”Natthimlen”.
Alva från årskurs 4:a trakterade både sång och piano när ”Nu grönskar det” framfördes.
Marcus i årskurs 3 charmade publiken när han framförde låten ”The trickster”.
Hilda och Yasmine sjöng till pianoackompanjemang av Mia Jönsson Filippa-låten ”När festen tagit slut”.
Svårt att sitta still blev det när en sånggrupp från årskurs 2 gasade upp tempot till melodifestivallåten ”30 kmh”.
Sång- & dansnumret ”Awful liar”, även det en mellolåt med Lisa Ajax, framfördes av elever från årskurs 4:a.
Nay från klass 5 röd sjöng Darins låt ”Starkare”, på piano Mia Jönsson.
Ingrid och Emy, även de från klass 5 röd, dansade till ”För dig”. Den tredje mellolåten för kvällen.
Vips så informerade konferencieren Lilly att det redan var dags för sista låten. Thea, Wera och Elsa från klass 5 grön/gul bjöd på den fartfyllda låten ”Dance Lipa”. Showen både började och slutade på topp.
Musikläraren Mia Jönsson greppade till sist micken och berättade att det är cirka en månad kvar till skolavslutning och sommarlov. ”Behåll stämningen som ni har skapat här inne idag, ta den vidare med varandra och gör en bra slutspurt på årets termin.”

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait