2024-05-10, Rykande soptunna fick räddningstjänsten och caféägaren att rycka ut

Text & foto: Tobias Marbenius.

Vid 12-tiden på fredagen fick en man från räddningstjänsten rycka ut till Stalpet i Aneby där det var rökutveckling från en soptunna.

Släckningsarbetet var i full gång när Markus Levin från Räddningstjänsten i Aneby anlände.

När Markus Levin, första insatsperson på Räddningstjänsten i Aneby, anlände till platsen, höll caféägaren Marina Janehed tillsammans med en herre redan på att släcka med vatten.

– Det var en gäst som gjorde oss uppmärksamma på att det rök från soptunnan, så vi tog med oss vatten och snabbade oss hit, berättar Marina.

Caféägaren Marina Janehed tillsammans med en gäst såg till att det aldrig blev någon större brand.

Levin kontrollerade att arbetet var väl utfört och berömde insatsen, och skulle se till att någon kommer och hämtar upp sopsäcken som det brunnit i.

Stalpets vattenfall är Anebys största turistmål. Under flera år har man kunnat ta sig från ena till andra sidan genom att gå i trappor och på broar. Sedan bron gick sönder i vintras har ingen ny byggts upp.

Marina, som har sitt café på andra sidan fallet, har en teori varför det börjat att brinna.
– Någon har grillat här i närheten och sedan slängt askan i papperskorgen, och det var ju kanske inte så smart, säger Marina.

Stalpets café öppnade för säsongen förra helgen, denna helgen är även den öppen. Från och med nästa helg, den 18 maj, är det sedan öppet dagligen fram till den 1 september.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait