Martina Möllås och Ola Hedén lockade storpublik på afternoon tea i Aneby

Text & foto: Tobias Marbenius.

På söndagseftermiddagen fylldes parkeringsplatserna utanför Allianskyrkan i Aneby med bilar. In till församlingsvåningen där det bjöds på ”Afternoon Tea” var kön lång.

Kön ledde fram till de nybakad varma sconesen som fanns att tillgå vid serveringsbordet tillsammans med smör, ost, marmelader och läckra bakverk.

”Afternoon Tea” lockade många till Allianskyrkan i Aneby.

– Vad roligt att det kommit så här mycket folk, berättar Allianskyrkans pastor och föreståndare, Nisse Lundemo för AnebyNytt, samtidigt som han blickar ut över den välfyllda lokalen. Det är första gången vi kör ”Afternoon Tea” här, säger han och berättar vidare att han uppmärksammat och gläds åt att flera personer anlänt från de större städerna runt Aneby.

När kön ebbat ut och den samlade skaran, med den fyllda tallriken och en kopp te, kaffe, saft eller juice, tagit sig plats vid de många borden hälsades sångerskan Martina Möllås och pianisten och sångaren Ola Hedén välkomna upp att ta plats vid piano och mikrofon.

John Persson, representant för Allianskyrkan och även dagens ljudtekniker hälsade välkommen.

Martina är utöver sångerska även låtskrivare och bjöd under konserten på flera egenförfattade sånger, dessa varvat med den skicklige pianisten Ola Hedéns egna alster. Utöver sin musikalitet har de båda även gemensamt att de kommer från Skåne.

Martina Möllås bjöd på flertalet egenkomponerade sånger.

Martina bor sedan flera år tillbaka i Stockholm, men hennes skånska dialekt träder igenom i flertalet låtar. Hon är utbildad sångpedagog och har arbetat som musiker, körledare och musiklärare.

– Upplägget för kvällen är att vi sjunger och spelar varandras låtar. De flesta av mina sånger handlar om något som berör eller som jag blir upprörd om, informerar Martina efter den inledande låten ”Allting har sin tid”.

Ola Hedén imponerade med sitt känslosamma och välharmoniserade pianospel.

Ola Hedén är en väl anlitad pianist och orgelspelare. Han har spelat med många stora artister och har medverkat på över 35 olika skivor.

Under eftermiddagsteet bjöds det på berörande, vackra och tänkvärda sånger och till det ett fantastiskt pianospel. De flesta av låtarna som framfördes var av stillsam karaktär, men någon låt med lite mer svängig karaktär hade stoppats in i programmet, som exempelvis Möllås låt ”Meningen med livet”.

Det gick inte undgå att höra att Marina härstammade från Skåne.

Bland de mer lugna och stillsamma sångerna kan nämnas Olas egenkomponerade låt ”Bulle på magen”. Sången som han i ett föräldraperspektiv har skrivit tillägnad till sin dotter. Sången med det fina pianoackompanjemanget fick sannerligen flertalet i lokalen att bli berörda.

Ola Hedén är en väl anlitad pianist.

Efter en bukett av låtar var det paus och tillfälle att på nytt fylla kopp och fat, innan del två av det musikaliska framträdandet fortsatte.

För att runda av pausen framförde Ola ”Air” av ingen mindre än kompositören Johann Sebastian Bach. Sömlöst övergick ”Air” till Olas komposition ”Psalm 23”. Kvällen fortsatte sedan med ett antal sånger till följt av rejäla applåder.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait