Aneby Kulturskolas elever höll bejublad konsert i konserthuset

Text & foto: Tobias Marbenius.

På tisdagskvällen samlades elever som går på Anebys kulturskola i konserthuset för att visa prov på sina musikaliska färdigheter i det de kallar ”On Stage”. Det bjöds på sång, dans och trakterande av instrument.

När konserten drog igång vid kl 18:30 hade fåtöljerna i konserthuset mestadels till stor del fyllts av föräldrar, syskon och släktingar till de som under kvällen skulle stå på scenen.

Mycket folk hade kommit för att se och höra konserten.

Kan tänkas att flertalet var nervösa, både bland publiken och de som skulle stå på scenen över hur kvällen skulle bli.

Tyvärr hade undertecknad inte möjlighet att vara med från start, och det grämer mig förstås – särskilt nu när jag i efterhand fått veta att Louie, Tish och Ville startade kvällen genom att dra av Kiss-låten ”Detroit Rock City”, en av mina favoritlåtar.

När jag väl kliver in i konserthuset står Erik, Didrik, Fredrik, Frank, Manne och Tish på scenen med sångerskan Isabella Stenberg och lirar Guns N’ Roses ”Sweet Child O Mine”, det svänger rejält och den karaktäristiska gitarrslingan sitter som ett smäck.

”Sweet Child O Mine” svängde rejält.
Oliver Bodin, en av kvällens två konferenciéer.
Isabella Bårring på bas och sång i Violet Hill.
Gitarristen Tish Hellström in action.

Kvällens ena konferenciéer Oliver Bodin informerar att det är ett nummer kvar innan det blir en paus. Denna gång blir det ett annat band som framför Coldplay-låten ”Violet Hill”, Isabella Bårring på sång, kompas av Signe, Violet, Hedda och Tish.

Mycket folk blev det när Ungdomsorkestern tog plats.

Efter pausen var det dags för Ungdomsorkestern att framföra pampiga och dramatiska ”Pirates Of The Caribbean”. Vidare presenterade, kvällens andra konferenciéer, Hedda Johansson Jönsson, balettdansöserna Ingrid, Selma, Emily och Ingrid som visade upp en fantastisk balett till tonerna av Léo Delibes ”Sylvia, ou la Nymphe de Diane”.

Hedda Johansson Jönsson, en av kvällens två konferenciéer.
Balettdansöser till tonerna av ”Sylvia, ou la Nymphe de Diane”.

Ylva, Ebba, Ingrid, Linn, Oliver, Sigrid och Zhulianna i sånggruppen från årskurs 3-5 framförde Olivia Lobatos ”Syréner” och Thomas Stenströms ”Ser du månen där du är ikväll”. Båda låtarna med vackra kör- och soloinsatser med långa applåder till följd.

Kulturskolans Sånggrupp för årskurs 3-5.

Isabell Stenberg tog sedan över micken och till musikläraren Anna Palmérs pianospel bjöd hon på ”Gabriellas sång”, filmmusik som är hämtat från ”Så som i himmelen”.

Isabella Stenberg framförde förträffligt solonumret ”Gabriellas sång”.
Ljud och ljus sköttes av Sunbring och Berlin.

Under showen hade musikläraren Håkan Sunbring hand om ljudet och Ville Berlin skötte på ett galant sätt ljuset.

Konferenciererna informerade att det nu skulle bli tvära kast, och hälsade Louie, Loke och Jocke välkomna upp på scenen för att bränna av Metallicas låt från 1986, ”Master of Puppets”. Låten framfördes instrumentalt och med ett rejält ös, om man bortser från det lugna partiet, då´rå. Grymt lirat grabbar!

Louie Hellström på gitarr.
Loke Schildt på trummor.
Jocke Rydén på bas.

Dagens ungdomar tycks ha bra musiksmak, så hårdrockstemat fortsatte med Twisted Sisters låt ”We’re Not Gonna Take It”. Signe Löfström på sång, Tish, Isabella, Violet och Hedda i kompet. Bandet fick med hela publiken på allsång. Suveränt framfört.

Hedda, Tish, Violet, Signe och Isabella i ”We’re Not Gonna Take It”.
Signe Löfström levererade.
Violet Hellström på trummor.
Tish Hellström var gitarrist på flera av låtarna.

Näst på tur att inta konserthusets scen var rapparen Melwin Lundgren, känd för exempelvis hans tidigare mästerverk ”Superkraften”. Denna gång gav han publiken sin senaste komposition, låten, ”Från början”.

Melwin Lundgren framförde sin egenkomponerade ”Från början”.

Showdansgänget med Alicia, Alunia, Isabella, Naomi, Sigen, Maja, Maia, Olivia, Hedda och Selma fick äran att avrunda kvällen med att dansa till låtarna ”West Coast” och ”Heat”.

Showdansgruppen årskurs 7-9 bjöd på välkoreograferad dans.

Om någon var nervös innan, så kunde de efter konserten med stolthet pusta ut och känna att det absolut inte var något att oroa sig för, gick ju hur bra som helst. Oklart om det fanns någon talangscout i publiken, men om det fanns hade scouten sannerligen fått många napp.

Sångläraren Anna Palmér tackade sina elever för en väl genomförd konsert.
Alla de medverkande samlades till sist på scenen, där de fick mottaga långa rejäla applåder.

Annons.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait