Hedda Johansson Jönsson, årets vinnare av Kulturpriset i Aneby!

Text & foto: Tobias Marbenius

Årets Kulturpristagare i Aneby 2022 är 14-åriga Hedda Johansson Jönsson. Hedda har trots sin ringa ålder blivit ett välbekant ansikte i Aneby.

Hedda Johansson Jönsson. Foto: Kjell Olof Bohlin

Det är allmänna utskottet som fått till uppgift att utse kulturpristagaren. Bland flera nominerade var utskottet denna gång eniga om att Hedda skulle tilldelas utmärkelsen.

– Känns roligt att en ung och inspirerande tjej får priset! Berättar Maria Lundblom Bäckström (KD) som sitter med i utskottet.

Hedda Johansson Jönsson och Alicia Lindstrand driver tillsammans podden JJ & Lindstrand.

Hedda är engagerad i flera olika sammanhang, exempelvis driver hon tillsammans med Alicia Lindstrand podden JJ & Lindstrand. Utöver det är hon bland annat engagerad i skolan, kyrkan, Alla får plats-gruppen och flitig anlitad inom genren dans och sång.

Förra årets kulturpristagare i Aneby var fotografen, poeten och barnboksförfattaren Cletus Nelson Nwadike, och året dessförinnan Aneby Folkets Park.

Kulturpriset delas ut på Nationaldagen den 6 juni, i samband med firandet på Fredstorget.

Allmänna utskottets Motivering:

Hedda Johansson-Jönsson, en ung högstadietjej med framtiden för sig. Genom både Alla får plats-showen, kultur på Furulidskolan och även inom kyrkan är Hedda en stor del av främjandet av kulturen i Aneby kommun. Tillsammans med en vän driver hon dessutom en podd där olika Anebyprofiler lyfts fram. Hedda är en viktig och fin förebild och inspiratör för barn, unga och vuxna i vår kommun. En ung eldsjäl med hjärtat på rätt ställe som sprider både glädje, kunskap och värme med inkludering som ledstjärna. Med Heddas engagemang ser framtiden för kulturen i Aneby ljus ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait