Hedda & Alicia startar podcast om Aneby

Text & foto: Tobias Marbenius

För ett par år sedan fick jag i uppdrag att filma teaterföreställningen Stationssamhället Aneby. Föreställningen som var regisserad av Ulf Lundberg spelades upp i Anebys Konserthus och handlade om samhällets uppkomst och historia. Bland de medverkande fanns två tjejer vid namn Alicia Lindstrand och Hedda Johansson Jönsson. Alicias rollfigur var bland annat en patient på Elis Sandbergs klinik, Hedda fick uppdraget att vara konferencier. Kanske var det just där som fröet till Aneby-podden JJ & Lindstrand började att gro. JJ & Lindstrand är nämligen namnet på den podd som Hedda Johansson Jönsson och Alicia Lindstrand har premiär med på onsdagen den 24 februari.

– Med podden vill vi lyfta vår hemkommun Aneby, berättar Hedda. I programmet som kommer att sändas en gång per månad kommer det varje gång bjudas in en gäst som engagerar sig och betyder mycket för Aneby eller en person som tidigare bott här och har satt Aneby på kartan. Den första person som gästar podden är Yvonne Jarl. Yvonne är ett välkänt ansikte i Aneby, exempelvis arbetar hon som lärare och är engagerad i Aneby Rotaryklubb.

Inför premiärsändningen har det varit stort medialt intresse av podden.
– Tranås Posten, Smålands Tidningen och Sveriges Radio har intervjuat oss, vilket är jättekul, berättar de båda.

De två ambitiösa och målinriktade tjejerna Hedda och Alicia är 12 år och går i klass 6 på Furulidskolan, podden gör de på sin fritid. – Som inspelningstekniker har vi Leo Isaksson och Otto Lidin, de går båda i 7an. Signaturmelodin som vi har till podden har Noa Särnå gjort, Noa går även han på Furulidskolan, men i 9an, berättar Alicia.
– Vår musiklärare Håkan Sunbring har hjälpt oss så att vi kan vara i Kulturskolans inspelningsstudio och spela in materialet. Vi är båda inskrivna på kulturskolan och förutom att vi dansar där spelar jag trummor och Alicia spelar fiol, berättar Hedda.

Alicia Lindstrand
Hedda Johansson Jönsson

Har ni några förebilder i poddvärlden?
– Vi tycker om Kristin Kaspersens podcast Nyfiken på. Hon bjuder också in intressanta gäster, lite så som vi tänker att göra, berättar Hedda och Alicia.

– Avsnitten i podden kommer vara ungefär en halvtimma långa, säger Hedda.

Det första avsnittet i JJ & Lindstrand släpps precis när tisdagsdygnet går över till onsdag. Imorgon ska vi ha releasefest med tårta, avslutar Hedda och Alicia.

Länk till podcasten JJ & Lindstrand finns här…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait