Sunhults Gästgiveri öppnar upp efter ledighet

Text & Foto: Tobias Marbenius

Idag öppnade Sunhults Gästgiveri upp igen efter att ha haft semesterstängt sedan slutet av förra året. Från att de låste upp dörren vid 11-tiden på onsdagen har det varit en strid ström av gäster. Vid lunchtid, tiden då undertecknad fanns på plats kunde man höra flera av gästerna säga, – som vi har längtad, – äntligen, och flera andra välkomnande och glädjande ord till Feim och Gulten som i full fart lagar och serverar mat.

Dagens lunchgäster såg till att ägaren och kocken Feim och hans fru Gulten Salif inte fick någon mjukstart efter ledigheten. På löpande band tog Gulten upp beställningar på exempelvis pizzor och dagens lunch som för dagen bestod av stekt fläsk med kokt potatis och löksås samt sprödbakad fiskfilé, kokt potatis och remouladsås. En del tog med sig maten därifrån och en del avnjöt den på plats. – Varje dag måndag till fredag serverar vi över lunchen en kötträtt och en fiskrätt. Vi har även à la carte, pizza och kebab, berättar Feim.
På helgen serveras det förutom à la carte, pizza och kebab även helgmeny med en kött- och en fiskrätt. – Vi har även Veckans Special, säger Feim.

Feim har arbetat som kock hela sitt vuxna liv. – Sunhults Gästgiveri öppnade jag upp 1998, så jag är inne på 23e året här nu, berättar Feim. – Vi har förutom restaurangen även fyra övernattningsrum och en lägenhet som man kan hyra, berättar Feim. Hälsa alla välkomna, avslutar Feim innan han fortsätter att serva gästerna.

Kontaktinformation till Sunhults Gästgiveri finns här…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait