2021-02-23, Trafikolycka mellan buss och älg, Bälaryd

Vid 18:45-tiden larmades Aneby räddningstjänst, ambulanser och polis till en trafikolycka straxt väster om Bälaryd mellan Aneby och Jönköping på länsväg 132. Det var en buss i linjetrafik som krockade med en älg.

I bussen färdades chauffören och en passagerare, både var vakna och talbara när räddningsenheterna anlände. Busschauffören hade lyckats stanna fordonet på vägen och älgen som låg skadad mitt på vägbanan avlivades av eftersöksjägare som anlände snabbt till platsen. – Det var en stor älgtjur, berättade jägaren. – De inblandade blev undersökta på plats av ambulanspersonalen, men ingen av de två behövde följa med till sjukhus, säger Tobias Arvåsen, insatsledare vid räddningstjänsten i Aneby.

Vid krocken slogs bussens vindruta och även sidorutor sönder vilket gjorde att det låg glassplitter över vägbanan, vilket räddningstjänsten sopade upp.

Vägen förbi olycksplatsen var till en början avstängd för trafik, men kunde efter en stund öppnas upp på en körbana. Bussen bärgades från platsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait