Aneby Folkets Park, vinnare av Kulturpriset 2020!

I Aneby Kommun har det under veckan fallit ett prisregn, Aneby SK fick under onsdagen ta emot miljöpriset och Aneby Folkets Park fick ta emot Aneby Kommuns Kulturpris 2020!

Det var under tisdagen som Lena Algeskär, ordförande i föreningen Aneby Folkets Park, fick ta emot priset. Ordförande i kommunstyrelsen, kommunalrådet Beata Allen fick den stora äran att överlämnade Kulturpriset. Uppvaktningen skedde vid platsen i parken där det under festliga kvällar sker lotteriförsäljning.

– I vanliga fall brukar priset delas ut på Fredstorget i Aneby under nationaldagsfirandet, berättar Beata, men i år på grund av den rådande pandemin så har vi fått tänka om. Att Aneby Folkets Park skulle få årets kulturpris var klart redan i slutet av maj.

Beata riktar sig mot Lena och berättar att vi i allmänna utskottet i Aneby Kommun har beslutat att överlämna Kulturpriset i Aneby, 2020, till Aneby Folkets Park med följande motivering:

Med stort engagemang och idékraft arrangerar Aneby Folkets Park ett varierat utbud av aktiviteter och evenemang riktade till olika målgrupper. Aktiviteter som lockar besökare från när och fjärran och som bidrar till att öka kommunens attraktionskraft. Evenemang som danskvällar, cruising, visfestival och äggalunk är några av många uppskattade aktiviteter. I år utökades listan dessutom med en välrenommerad inspirationsföreläsning.

I över 80 år har Aneby Folkets Park bedrivit verksamhet, en verksamhet som bygger på ideella krafter, krafter som oftast arbetar i det dolda. Aneby kommun vill med årets kulturpris lyfta värdet av allas insatser och rikta ett stort tack till det fina arbete som görs. Aneby Folkets Park bidrar till att kommunens invånare och besökare erbjuds en mångfald av upplevelser vilka omvandlas till minnen för livet. Alla dessa evenemang och upplevelser bygger en positiv bild av vår kommun. Aneby Folkets Park sätter helt enkelt Aneby kommun på kartan!

Efter att Beata läst upp motiveringen överlämnas de väl valda orden inramade i form av ett diplom samt informerar om att en prispeng på 5000kr kommer att sättas in på föreningens konto. Samtidigt som Beata Allen tackar Lena och resten av medarbetarna för det fina arbete de bedriver i Folkets Park för kommunen och alla besökare överlämnas en blomsterbukett.

– Vi hoppas och tror att det blir en bättre sommar nästa år så att vi kan förverkliga det vi hade tänkt göra denna sommaren, berättar Lena efter att hon tackat så jättemycket för priset hon precis tagit emot.
– Det här priset betyder jättemycket för oss, vi går verkligen på knäna och vill ju självklart att parken ska finnas kvar, säger en glad Lena Algeskär.

Aneby Kommun förevigade ceremonin på film, se den nedan:

https://youtu.be/dmSPiz_mAvQ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait