Aneby Kommuns miljöpris går till Aneby SK!

I veckan som gått, närmare bestämt under onsdagen delade Aneby Kommun ut årets Miljöpris.

Mats Hansson som är ordförande i samhällsbyggnadsnämnden fick representera Aneby Kommun och dela ut årets miljöpris som bestod av en bukett med blommor och ett diplom.

– Vi hade fem till tio förslag på mottagare av priset, men när vi i nämnden diskuterat ett tag var vi ganska så överens att detta stack verkligen ut, berättar Mats innan han tilldelade Aneby SK miljöpriset för 2020. Efter det läste han upp motiveringen.

Aneby SK tilldelas årets miljöpris för initiativtagande till Furulidshallen, en idrottshall byggd med ett miljötänk. Idrottshallen är utrustad med solceller som försörjer hela hallen med el. Takvattnet samlas upp i en damm som går till bevattning av fotbollsplaner samt SOK Anebys konstsnöanläggning. Idrottshallen har varit en inspiration för många föreningar i sitt sätt att driva anläggningar på ett miljövänligt sätt. Aneby SK har som initiativtagare till Furulidshallen visat ett stort ansvarstagande för att möjliggöra idrottande på ett miljövänligt sätt för kommunens ungdomar.

I vanliga fall brukar prisutdelningen ske på kommunfullmäktige, men i rådande situation fick ceremonin hållas utomhus.
Representanterna som fanns på plats från Aneby SK var Kenneth Råsberg, Patrick Pettersson och Martin Fagerström, samtliga sitter med i styrelsen för Aneby SK.

Aneby Kommun filmade när de delade ut priset, se filmen nedan.

https://youtu.be/eXPVL6QlYMk