AnebyNytt.se önskar God Jul med en sång

Ja, då var snart år 2020 till ända, ett minst sagt annorlunda år.

I början av året startade jag, Tobias, upp den här sidan. En sida tänkt att vara till nöje och till hjälp för Anebybor och andra intresserade. Sidan var rätt så tunn när den lanserades, men har sedan dess byggts på med en del reportage – mestadels har det hitintills blivit musikporträtt och blåljushändelse.

De flesta föreningar och företag finns med på sidan, en del bara med namn – vissa med hela webbsidor. Visionen under året var att i större utsträckning presentera Anebys föreningar och företag, men under omständigheter som inträffat under året har den större utsträckningen uteblivit – men visionen kvarstår.

I april i år, ungefär samtidigt som Adam Alsing gick bort till följderna av pandemins framfart fick jag bekräftat att även jag fått Covid-19. Vid den tidpunkten fanns det ett 20-tal bekräftade fall i Aneby. Med bland annat hög feber och en jobbig hosta fick jag tillbringa över 50 dagar i karantän. Vid besök på Höglandssjukhusets Corona-mottagning cirka en vecka efter insjuknandet konstaterades att syresättningen var okej – och jag kunde skönt nog fortsätta att kurera mig i hemmet, givetvis isolerad från familj och andra. Tack älskade Linda för mat och all hjälp och tack älskade Bonnie för underbara Facetime-samtal. När orken fanns kunde vissa reportage göras på distans, men blåljusrapporteringen uteblev såklart. Nu sedan ett halvår tillbaka är jag på banan igen, lungorna har dock fått sig en törn.

På 90-talet var jag i stort sett varje helg ute och spelade i ett band från Eksjö. Mestadels spelade vi 50-60-talsmusik, Piano/orgel var mitt instrument. Vi underhöll mest på fester av olika de slag men några gånger per år fick vi rycka in för att musicera åt Försvaret. Ibland när det var storövning kunde vi vara på turné i kanske en vecka och göra flera framträdande varje dag. Med ett lastbilsflak som scen, en lastbil med elverk och en kioskbil förvandlades ett tomt fält mitt i skogen till ett nöjesfält på några minuter, ibland uppåt 1000 militärer i publiken.

Här är jag tillsammans med bandet Quicks Stäpz från Eksjö och dansgruppen Magnifique från Tranås. Inför turné typ 92. Foto: Mats Olsson, SmT

På senare tid har fältartisteriet för min del hamnat lite på hyllan – men i år fick jag tillsammans med bröderna Rongedal, Anderas Aleman, Mia Nilö, Beatrice Robertsson, Nicklas Thelin, Ingela Olson och därtill flera andra av Sveriges fältartister äran och glädjen att vara med igen, denna gång med sång och såklart på distans. Känner mig lite som Lena Philipsson när jag har designat mina egna kläder, men självklart ska man ju skylta med Aneby när man väl får chansen =) Inspelningen som släpptes den 22 december gjordes till en julhälsning och en hyllning till Försvarsmaktens personal och veteraner samt till minne av musikern Michael Ottosson som under året lämnade jordelivet. Michael spelade exempelvis keyboard i tittarsuccén Lotta på Liseberg.

Foto: Försvarets Fältartister

Var nu rädd om dig och varandra, så får vi förhoppningsvis ett bättre år nästa år.

Med denna klassiska jullåt, som här framförs i en lite ny tappning, önskar jag, AnebyNytt.se och Marbenius Picture alla en riktigt God Jul!

Hälsningar Tobias Ph Marbenius, AnebyNytt.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait