2020-12-23, Person dog när polis avlossade skott

Vid 03-tiden natten mot onsdagen larmades polisen till ett pågående inbrott intill Breviksvägen i Eksjö. När polisen anlände till platsen fanns gärningsmannen kvar. När gripandet skulle ske uppstod en situation där polisen avlossade flera skott med sitt tjänstevapen, så kallad verkanseld.

Personen som träffades av minst ett skott skadas mycket svårt. Polispatrullen påbörjar första hjälpen samtidigt som personen förs till Höglandssjukhuset som är beläget i närheten av brottsplatsen.

På sjukhuset får den skottskadade personen ytterligare hjälp, men livet på personen gick inte att rädda, uppger polisen.

På Breviksvägen där gärningsmannen blev skjuten fanns under onsdagsförmiddagen polisens kriminaltekniker som gjorde en teknisk undersökning av brottsplatsen.

På fastigheten innanför det avspärrade området kunde man se att ett cykelställ var inkastat i ett av fönsterna, man kunde även se att flera rutor på fastigheten var sprayade med vit färg.

Lokalpolisområdeschef Jonas Lindell berättar för P4 Jönköping att den skottskadade mannen var i 25-årsåldern, hemmahörande i Eksjö och känd av polisen sedan tidigare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait