2020-12-25, Brand i villa, Sunhultsbrunn

Vid 17:30-tiden på juldagen larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en villabrand utanför Sunhultsbrunn. När räddningstjänsten anlände var det rökutveckling från villans källare.

Aneby räddningstjänst befann sig på brandstationen i Tranås på så kallad passning när larmet om villabranden kom. Tranås räddningstjänst hade tidigare larmats ut på en annan villabrand, så därför täckte Aneby räddningstjänst upp för Tranås räddningstjänst. Så när larmet gick, så fick räddningstjänsten i Aneby rycka ut från Tranås. Även Eksjö räddningstjänst larmades till platsen.

De boende i villan hade reagerat på att brandvarnaren började ljuda och upptäckte då att källaren var rökfylld. Efter att räddningstjänsten släckt ner branden bar de ut det som fanns kvar av de föremål som hade brunnit. Det var en avfuktare i källaren som antagligen börjat brinna berättar insatsledare Tobias Arvåsen. I källarutrymmet fanns även lite kläder som hade brunnit.

Räddningstjänsten ventilerade ut röken och kontrollerade så att branden inte spridit sig. Ingen person kom till skada.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait