Nytt beslut, försäljningen av Folkets park blir inte av

Text & foto: Tobias Marbenius

Anrika Folkets park i Aneby har sedan en tid tillbaka legat ute som ett försäljningsobjekt hos Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Aneby. Dock visade det sig senare att beslutet om försäljning som togs på folkparksföreningens årsmöte inte gått rätt till enligt konstens alla regler och röstning om försäljning var tvunget att tas om.

Fredagen den 29 mars var föreningen Aneby Folket Park återigen samlad för att rösta om det skulle bli en försäljning eller ej. Efter att rösträknarna var klara med sitt uppdrag konstaterades att det blev 45 röster som röstade för en försäljning och 76 röster var mot en försäljning.

Till stämman hade styrelsen och cirka 15 medlemmar anslutit sig. Flera av medlemmarna företrädes genom fullmakt.

Lena Algeskär, ordförande i föreningen Aneby Folkets Park. Arkivfoto.

Tillsammans med föreningens ordförande Lena Algeskär, som röstat för en försäljning, valde styrelsen efter omröstningen att ajournera mötet.

– Vi både trodde och hoppades på en försäljning, så vi behövde diskutera en stund, berättar Algeskär.

Efter att ajourneringen avslutats meddelade styrelsen att de tänker fortsätta ett år till.

– Nu är vi sent ute för att boka in artister och få till ett program för sommaren. Men vi får ladda om batterierna och göra så gott vi kan och hoppas på att medlemmarna kommer och hjälper till, framförallt de som röstade nej till försäljning. Vi räknar iskallt med att de hjälper oss i sommar, berättar Algeskär.

– För att parken ska överleva behöver vi all hjälp vi kan få, inte bara från medlemmar och sponsorer utan även från Anebyborna, som får ställa upp och komma till våra arrangemang. Om publiken sviker så går det ju inte, förklarar Algeskär.

Säsongens första programpunkt är redan den 24 april, då det blir städdag i parken.
– Till städdagen är det fri entré och alla är välkomna, avslutar Algeskär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait