LENA ALGESKÄR – Ordförande i Aneby Folkets Park & Anebybo

Text & foto: Tobias Marbenius

Intervju med Lena Algeskär, ordförande i den anrika föreningen Aneby Folketspark som bildades 1939.

Vad kommer du ifrån och varför blev det just Aneby för dig? 
– Jag kommer från Gränna. När jag var 19 år jobbade jag på A6 Tobak och fick syn på en annons i tidningen att dom sökte franchisetagare till pressbyrån i Aneby. Jag hade aldrig varit i Aneby men drömmen om något eget hade dykt upp så jag ansökte och fick det och på den vägen är det. 

När började du engagera dig för Aneby Folkets Park? 
– Jag började hjälpa till i parken sommaren 2010. Det var Staffan Malmström som drev den då och han var gift med min bästa väns mamma så han frågade om jag ville stå i baren någon kväll så det hakade jag på. Från 2012 har jag sedan varit ordförande. Tycker att det är kul när det händer saker och har ett stort musikintresse så det passar mej bra. 

Berätta om ditt roligast minne du har runt parken?
– Måste ju va när vi fick förfrågan om att Brolle ville komma till parken. Programmet var redan satt men vi trodde verkligen på detta så vi tryckte in en programpunkt till och det blev ju verkligen succé, 2300 personer kom det den kvällen! 

Parksäsongen närmar sig, vad har sommaren i parken att erbjuda detta år, 2020? 
– Vi kör igång som vanligt med öltält på torget på Anebydagen den 30 maj. Efter det har vi en länsdans för människor med funktionsvariationer i juni. Helgen efter midsommar kör vi Visfestival för tredje gången.
Den 10 juli blir det sommarrock med Bullets och Kings Of Rock.

”Tycker att det är kul när det händer saker och har ett stort musikintresse så det passar mej bra” – Lena Algeskär

– Cruising med Eva Eastwood, The Hubcaps och Scotts blir det sista juli och sen kommer Lasse Stefanz till oss i augusti.

– Utöver det så blir det ett par loppisar, äggalunk, barnensdag och så har vi förstås våra populära tisdags träffar för motorentusiaster som kör i gång sista tisdagen i maj och håller på fram till första tisdagen i september, berättar Algeskär.

Något särskilt i sommar som sticker ut lite extra? 
– Ja lite kul tycker vi nog att det blir med Bullets som är ett band från Växjö som gör ett stopp hos oss mitt under sin världsturné. Sen blir ju Visfestivalen fantastisk i år, berättar Lena med ett stort leende.

Ola Magnell som var en av artisterna som var inbokad till sommarens Visfestival, gick tragiskt bort i början av januari. Förstår att det var ett tufft besked för er att få och omöjligt att ersätta en legend som Ola, men hur lyckades ni lösa det med ny artist så här sent? 
– Vår bokare Stefan Nilsson på Nöjesproduktion fixade detta, men visst fick han lägga en hel del tid med mycket samtal och mail innan han lyckades få till det då många redan har hela sommaren fullbokad.
Men vi är verkligen jätteglada att han fick tag på Thomas Di Leva. Vi tror att det blir kanon!

AnebyNytt tackar Lena Algeskär för att vi fick ställa några frågor och önskar Lena och hennes besättning i Aneby Folkets Park lycka till med sommarens alla evenemang, kommer bli en kanonsommar!

Evenemangen i Aneby Folkets Park kommer finnas med i AnebyNytts kalender.