Anebydagen nu på lördag – aktiviteter för stora och små

Text & foto: Tobias Marbenius.

Nu på lördag, den 11 maj, är det dags för årets upplaga av Anebydagen. Fredstorget och i närområdet kommer att bjuda på utställare, uppvisningar, aktiviteter och livemusik.

Carina Nohrs, näringslivsansvarig på Aneby kommun, är förväntansfull inför lördagens jippo.

– Jag tror och hoppas på att det kommer mycket folk. Vi kör igång klockan 10 och håller igång på torget till klockan 13, affärerna är öppna till 14, berättar Nohrs.

Rock- och bluesbandet Rough Stuff kommer bjuda på musik mestadels hämtad från 50, 60 och 70-talet.

Anebydagen inleds klockan 10.00 med att rock- och bluesbandet Rough Stuff räknar in sin första låt, när de är klara med sitt första set återkommer de vid ytterligare två tillfällen under dagen. Ett par av medlemmarna är bosatta i Aneby kommun (bland annat undertecknad), resten av bandet är bosatta i Eksjö och Sandsjöfors.

Samtidigt kan man på gräsplanen mitt emot ICA skåda in Agility- och Rallylydnadsuppvisning som Aneby Brukshundsklubb håller i. Klockan 11:45 blir det ett nytt tillfälle att spana in uppvisningen på nytt.

Vid 10:30 är det dags för att prisa Årets företagare och Årets unga företagare. Efter det, vid kl 11, är det dags för dansuppvisning med det glada gänget som under året varit med på ”Dans för alla med funktionsvariation”. Sedan mars månad har de tränat flitigt på Träningsverket. Garanterat kommer det att bjudas på ett antal snygga moves.

Vid klockan 11:15 och 12:15 kommer ASK gymnastik, på gräsplanen vid Ica, bjuda på uppvisningar i fristående, trampett och airtrack.

Efter att bandet Rough Stuff återigen dragit av några låtar från torgscenen är det vid klockan 12 dags för dragning av Lions Clubs Svartårace, där presentkort hos Ica kan vinnas.

Carina Nohrs, Aneby kommuns näringslivsansvarig, hoppas på en trevlig dag.

– På torget kommer det att finnas över 20 utställare och vikingaskeppet kommer att ställas hit, berättar Carina Nohrs, som även noterat väderprognosen, vilket talar för bra väder.

LRF kommer att hålla i ”Barnens lantgård” och Räddningstjänsten i Aneby kommer att finnas på plats och visa upp sig själva och sina fordon.

Räddningstjänsten kommer att finnas på plats för att visa upp sig och sina fordon.

Arrangörerna Aneby kommun och Aneby Näringsliv hälsar alla varmt välkomna!


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait