Rotary delar ut välfyllda påskägg till vårdpersonalen i Aneby kommun

Text & foto: Tobias Marbenius.

På torsdagskvällen för en vecka sedan samlades delar av Anebys Rotaryklubb för att fylla påskägg med godis. Påskäggen ska sedan levereras ut till vårdpersonalen i kommunen under påskveckan.

Flertalet välfyllda påskägg med en önskan om en glad påsk.

Det har blivit lite av en tradition att Rotaryklubben i Aneby ger påskägg till personalen som arbetar inom vården i Aneby kommunen. Idén kläcktes under pandemin då Rotary ville visa sin uppskattning till vårdpersonalen som då hade det tuffare än vanligt.

– Personalen gör ett kanonbra jobb och jag vet att de har ett tufft jobb även efter pandemin, så vi fortsätter med det här. De är väl värda att uppmuntras, säger Yvonne Jarl från Rotary.

Påskäggen fylls med godis.

När Rotaryanerna går runt bordet där äggskalen ligger har de varsin kartong med godis i famnen. De fyller äggen systematiskt, det går inte att ta miste på att det har rutin på det de gör.

– Det är fjärde året som vi delar ut påskäggen nu, berättar Maja Lindov som är i full färd med att stoppa i godis i äggen.

Efter ett antal varv runt bordet är 25-talet stora ägg rågade med godis av varierad sort.

– Torebrings har sponsrat oss med själva äggskalen och sponsrar oss även med en del av godiset, det är vi otroligt tacksamma för, säger Paul Brinkmann.

Rotaryanerna Yvonne Jarl, Maja Lindov, Åke Marbenius, Eva Ekdahl Jillbratt och Paul Brinkmann gläds över att glädja andra.

Rotary är en organisation för samhällsengagerade personer med olika yrkesbakgrund, kön, ålder, religion och etnisk tillhörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, goodwill och fred i världen.

– Det här är ett av våra lokala projekt, det kanske inte är så stort men vi vet att det brukar uppskattas av personalen, berättar Åke Marbenius.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait