Många nöjda knallar på välbesökt vårmarknad på Åsens by

Text & foto: Kjell Olof Bohlin.

”Hur många kommer till vårmarknad denna kyliga vinterdag?” När vi anlände mitt på dagen fanns knappast en parkeringsplats. Det stod dessutom många bilar efter den smala vägen till nedre parkeringsplatsen.

Påskmarknad på Åsen.

Det blev alltså en välbesökt vårmarknad på Åsen på Palmsöndagen den 2 april. Inte minst var det ett stort antal barnfamiljer bland besökarna.

Vad fanns det för marknadsstånd på området?

Inne i det gamla svinhuset, nu omgjort till konferensrum, var det tätt mellan utställarna. Där fanns ett lysande påskbord med stickade produkter från ”Halaktia” i närbelägna Ryd.

Maud Yngvesson med silversmycken.

”Mauds silver” från Vireda hade dukat upp rader av silversmycken. ”Min första marknad i år.”

”Trasselknutar” i makramé väckte uppmärksamhet. Firman hörde hemma i Nässjö kommun.

”HVa hantverk” kunde erbjuda underlägg, diverse påskpynt och spishanddukar.

Floroteket lyste upp med ett stort antal vårblommor.

Utanför konferenslokalen fanns bland andra ”Floroteket” i Hullaryd med mängder av vårblommor.

Betongfigurer med påsktema.

I en mindre stuga nedanför Prästgården kunde man finna figurer tillverkade i betong. Större exemplar av en påskhare fanns bland annat pynt på ett av borden. Bakom bordet stod Karina Damberg från Vaggerydstrakten.

Inne i Teklas hus fanns som alltid under vårmarknaden ”Bakelit” från Hullarydstrakten. ”Brödet har tagit slut men det finns kanelbullar och kardemumma bullar till salu.”

I samma rum fanns Mikael och Yvonne Gagner från ”Knohults kvalitetsprodukter”. På deras bord fanns hundratals marmelad- och syltburkar.

Avgående Åsenchefen Anneli Persson.

På Åsens loge var det servering av smörgås och hembakade bullar och kakor. Intill serveringsdisken fanns avgående Åsenchefen Anneli Persson med några barnbarn som medhjälpare. ”Jag är kvar under april månad för att avsluta några redovisningar och för att bistå nya chefen.”

Unga medhjälpare i påskutstyrsel.

Bland logens utställare fanns en hel del efterfrågade alster: Fönsterhantverk från Gränna, Änglar i olika storlekar, fårskinn och påskprydnader i mängd.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait