Restaurang BYN presenterar krogshow och mer därtill

Text & foto: Tobias Marbenius.

Vid nyår är det tre år sedan, då 20-åriga, Rickard Nilsson tog över J3-köket i Aneby. Efter att Rickard drivit J3-köket i ett år byttes namnet ut till Restaurang Byn, något som fanns med i planeringen redan från start. Med i planeringen från start fanns även att det under musikalisk ledning av Mia Jönsson skulle hållas en krogshow.

Restaurang BYN i höstskrud.

När jag anländer till BYN vid sen lunchtid på onsdagen kurrar det i magen. Även fast att det varit fullt med matgäster som intagit sin lunch denna dag, fanns det ändå raggmunk kvar till mig, de nygräddade raggmunkarna intogs med stor njutning tillsammans med de sista lunchgästerna för dagen.

När sista tuggan är nere, är även Rickard redo för att prata en stund. Några gäster sitter fortfarande kvar och äter och vi väljer, med en kopp kaffe, att slå oss ner lite mer avskilt i den stora salongen.

Rickard Nilsson, ägare av Restaurang BYN.

– Att ha en krogshow under ledning av Mia Jönsson är en målbild jag haft sedan start, och det är jättekul att det nu kommer att bli av, berättar Rickard som under högstadietiden på Furulidskolan hade Mia som musiklärare.

Krogshowen kommer gå av stapeln lördagen den 12 november och med i det showande gänget finns en del av artisterna som nyligen gjorde succé på Rotarys välgörenhetskonsert på Ralingsåsgården.

– Det är Siri Gillberg, Johan Lennings, Anna Törnvall, Clara Spånberger, Alexander Orre, Hedda Johansson Jönsson, Isabella Bårring, Albin Andersson och Louise Lööv som kommer att bjuda på något nytt, gammalt, lugnt och ösigt, en repertoar med bredd som kommer passa alla, säger Rickard innan han berättar vidare att LjudJohan fått uppdraget att hålla i ljud och ljus – så det kommer bli bra.

Showgänget som förhoppningsvis får hela taket att lyfta.

Det kommer bjudas på en fullspäckad kväll som kommer att börja med mingel och någon aptitretare. Showen pågår från start och sedan till och från under hela kvällen.

– Vi kommer att servera en trerätters middag, och när det söta och kaffet är slut börjar den riktiga festen, Mia berättade för mig att ”Då får vi förhoppningsvis hela taket att lyfta!”, skrattar Rickard.

Samtidigt som Eddie, den andra kocken, kommer förbi och serverar påtår, ser sig Rickard om i lokalen och funderar lite över var själva scenen ska vara.
– Jag vill ju få in så många bord som möjligt, men tyvärr blir det ju begränsat antal platser, så det är förköp och först till kvarn som gäller, berättar Rickard.

Rickard är inte bara ägare och allt i allo, utan även kock.

Vad händer mer framöver?

– Dagen efter krogshowen firar vi Fars dag. Det gör vi med att duka fram en välkomponerad smakrik trerätters buffé, berättar Rickard.

– Nästa lördag den 21 oktober kör vi after work med livemusik. Det är Stockholmsduon Lisa & Elias som står för underhållningen. Den kvällen serverar vi en smakfull aw-buffé.

Bakom duonamnet Lisa & Elias, finns Lisa Hübbinette Sundström och Elias Lindén. Lisa har bland annat deltagit i Idol 2021 där hon hamnade bland topp 20 i kvalveckan. Elias är gitarrist och studerar just nu på Kungliga musikhögskolan Stockholm. De har en bred repertoar med bland annat låtar av Lisa Nilsson, Ted Gärdestad, Aretha Franklin, Stevie Wonder, Bryan Adams och ABBA.

Restaurang BYN i höstskrud.

– Sen är det ju dags för julbord också, under helgerna i december kommer vi att servera ett hemlagat och klassiskt julbord med nytänkande smaker. Det blir ett välkomponerat och alldeles lagom bord.

Bokningarna till årets julbord är redan i full gång och något datum är redan fullbokat, avslöjar Rickard. Aktuella datum och tider för bokning finns på Restaurang Byns websida.

Utöver restaurangens serveringar på BYN erbjuds även catering till stora och mindre tillställningar.

Det låter som du har fullt upp, får du någon tid till övers?

– Det blir väl inte så ofta, men när tillfälle ges brukar jag gärna unna mig en sovmorgon, det är rätt skönt, avslutar Rickard innan det är dags att återställa efter dagens lunch.

AnebyNytt.se är glada för att Restaurang Byn finns med och har en utökad plats i vårt företagarregister – som sakta men säkert växer fram. Restaurang Byns sida hos oss med bland annat länkar till Restaurang Byn på webben och sociala medier finns här…


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait