Rotary delar ut påskägg till vårdpersonalen i Aneby

Text & foto: Tobias Marbenius

För tredje året i rad visar Rotary i Aneby sin uppskattning till Anebys vårdpersonal genom att dela ut påskägg, välfyllda med godis. Under onsdagen pågick förberedelserna för fullt när äggen skulle fyllas.

Rotaryanerna Maja Lindov, Yvonne Jarl, Paul Brinkmann, Eva Ekdahl Jillbratt och Åke Marbenius gläds över att glädja andra.

I samband med att pandemin hade brutit ut 2020 och vårdpersonalen fick på grund av situationen slita extra hårt föddes idén hos Rotary i Aneby att vårdpersonalen skulle uppmuntras med påskägg. Nu när äggen ska delas ut för tredje gången har det blivit lite av en tradition.

Under onsdagen var det dags att fylla äggen och några av Rotarys medlemmar fick den hedersamma uppgiften.

Rotary är en organisation för samhällsengagerade personer med olika yrkesbakgrund, kön, ålder, religion och etnisk tillhörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, goodwill och fred i världen.

– Det här är ett av våra lokala projekt, det kanske inte är så stort men vi vet att det brukar uppskattas av personalen, berättar president Åke Marbenius.

Äggpackningsfabriken var för dagen inredd i Aneby kommunhus. De tomma äggen hade placerats på ett bord och var redo att fyllas på. Rotaryanerna fattade en låda godsaker var av olika sort och på ett ritualliknande sätt började de gå runt bordet samtidigt som äggen fylldes på. Under tiden som äggen fylldes höjdes godisnivån i äggen likaså höjdes nog blodsockernivån hos Rotaryarnerna.

Torebrings har sponsrat oss med själva äggskalen, det är vi tacksamma för, säger Maja Lindov.

När packstunden var klar fanns det ett 25-tal välfyllda ägg som var redo för leverans till kommunens vårdenheter. Personalen kommer att få ta del av innehållet under påskveckan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait