Lions i Aneby kränger påskris och skänker pengarna till Ukraina

Text & foto: Tobias Marbenius

Under tisdagen var det full aktivitet i en lokal på Lövsta industriområde i Aneby. När AnebyNytt kom på besök var Lions Club Aneby i full färd med att fixa iordning det traditionella påskriset.

Det är lite oklart hur länge, men i alla fall under minst tjugo år har Lions i Aneby inför påsken sålt påskris till företag och privatpersoner för att sedan skänka intäkterna vidare till behövande. I år har Lions bestämt sig för att intäkterna ska gå till de krigsdrabbade i Ukraina.

Påskrisansvarige Ken Andersson är nöjd med årets försäljning.

– I år har det varit rekord på försäljningen, vi har sålt cirka 75 stycken påskris och 25 stycken påskknippen, berättar Ken Andersson som är påskrisansvarig hos Lions Club Aneby och gläds åt att det varit så stort intresse.

För påskriset, som redan lyser upp på flera platser i samhället, har Lions tagit 200kr. Före de mindre påskknipporna har priset legat på 35kr.

– Ica och Konsum här i Aneby har sponsrat oss med hinkarna som vi sätter riset i och trycksakerna har Bergfoths hjälpt oss med för en billig peng, berättar Ken.

Torulf Eriksson sågade till och fixade till riset innan det levererades vidare in i fjäderavdelningen.
Hans-Åke Johansson skyfflade sand i hinkarna.

Kurt Erlandsson, en av eldsjälarna i Lions, berättar att de årligen samlar in minst 100 000 kr som de sedan skänker vidare.
– Vi tar från de rika och ger till de fattiga, säger Erlandsson med ett leende och berättar vidare att nästa insamlingsevenemang de ska ha är på Anebydagen.

Lions Club Aneby stödjer och hjälper lokalt i Aneby, nationellt i Sverige och internationellt i hela världen.

Nyligen bjöd Lions både personal och boende på Antuna på Ågården Hembageris berömda Mockatårta och under påsklovet bjuder de barn upp till 15 år på påsklovsbio ”Uppdrag rädda påsken” i Konserthuset.

För att uppmärksamma någon som gör en berömvärd insats för Anebys kommun och dess invånare delas varje år Lions FAME ut.

Roger Larsson i full färd med att montera fjärdar.
Lise-Lotte Eskilsson och Kurt Erlandsson gläds åt att kunna hjälpa andra.
Lennart Rudby monterade med rutin fast fjädrarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait