Elever från Kulturskolan stod på scen för Ukraina

Text & foto: Tobias Marbenius

Under veckan hålls det tre konserter i Aneby där fokus är dels att hantera och traktera sitt instrument men framförallt på att samla in pengar till de krigsdrabbade i Ukraina.

Under måndagen hölls första konserten i Aneby konserthus. Instrumenttemat för denna konsert var trummor, elgitarr, elbas och sång. Musikerna som stod på scenen var elever från Kulturskolan i Aneby. Medverkade gjorde också kulturskolans showdansgrupp.

Musikläraren Håkan Sunbring började kvällen med att hälsa publiken välkommen där han under talet berättade att initiativet till stöd-konserterna kommit från eleverna själva.
– Under kvällen kommer vi att få lyssna på de yngsta nybörjarna till de som hållit på länge, berättade Sunbring och informerar vidare om att det är helt okej att både ställa sig upp och att klappa i händerna.

Först ut på scenen var trummisen Nico Fulke Gubic som tillsammans med backing track och trumläraren John Vingren lirade den tunga rocklåten Split Destination.

Trummisen Nico Fulke Gubic hade bra koll på både trumpinnar och takt.

Näst på tur att ta emot publikens jubel var gitarristen Louie Hellström som tillsammans med basisten Joakim Rydén och trummisen Loke Schildt bjöd på en rockig version av Edvard Griegs – I Bergakungens sal. Efter jublet till den knackade trummisen igång den grymma låten Just Like Iron Maiden.

Louie Hellström, Loke Schildt och Joakim Rydén framförde låtar av det tyngre slaget.

Anna Palmer, sånglärare på Kulturskolan presenterade nästa artist, sångerskan Alva Söderlund. Alva framförde vackert soundtracket till The Greatest Showman, A Million Dreams.

Sångerskan Alva Söderlund.
Anna Palmer, sånglärare på Kulturskolan, ackompanjerade på piano flera av kulturskolans elever.

Efter Alvas framträdande var det dags för Lovali Grip att greppa micken. Lovali gav sig på låten Welcome to Wonderland av Anson Seabra, vilket hon gjorde förträffligt. På kör fanns Isabella Stenberg.

Lovali Grip framförde balladen Welocome to Wonderland.

Efter ett par lugna låtar var det återigen dags för lite tuffare tongångar. De två gitarristerna Benjamin Pimnon och Fredrik Kreuzpointner uppbackade av trumlärare John Vingren och gitarrlärare Håkan Sunbring lirade på ett strålande sätt He´s a Pirate.

Benjamin Pimnon och Fredrik bjöd He´s a Pirate.

Trummisen Ville Edmark skulle egentligen göra en trumduett med Leo Sundström, men Leo hade fått förhinder så trumläraren fick hoppa in som ersättare. Duetten började rätt så enkelt för att sedan övergå i mer avancerat spel. Coolt och skickligt.

Oliver Bodin, är en av initiativtagarna till konserten och insamlingen. Han blev intervjuad av Håkan Sunbring. På frågan vad han tyckte att en sådan konsert som denna skulle kosta, svarade Oliver – 500kr, och hoppades på en stor insamling.

Initiativtagaren Oliver Bodin blev intervjuad av Håkan Sunbring.

Återigen var det dags för sång, denna gång var det Isabella Stenbergs tur. Ackompanjerad av Palmer bjöd Isabella publiken på ett fantastiskt framförande av Molly Sandéns låt Sand.

Isabella Stenberg tog sig på ett fantastiskt sätt an låten Sand.

Den sista eleven att greppa micken blev Ayla Söderlund. Det gick inte att ta miste på att ballader är poppis hos sångeleverna. Ayla gav publiken Adeles låt – Love in the Dark och fick ett rejält jubel tillbaka.

Ayla Söderlund var sist ut av sångeleverna och bjöd på Love in the dark.

Kulturskolans showdansgrupp klev efter Ayla upp på scenen och dansade loss på ett proffsigt sätt till låten Britney Spears låt Toxic.

Kulturskolans showdansgrupp.

Återigen var det dags för lite tuffare tongångar när Casper Ferm, Miguel Ahlstedt och Joakim Rydén intog scenen. Tillsammans med musiklärarna Palmer på sång, Vingren på trummor och Sunbring på gitarr drog de igång den gamla The Rolling Stones dängan Satisfaction och genast fick de med sig publiken på handklapp.

Casper Ferm, Miguel Ahlstedt och Joakim Rydén lirade Satisfaction av The Rolling Stones.

Efter att grabbarna rockat loss var det dags för sångerskan och gitarristen Tish Hellström att tillsammans med basisten Manne Hultgren, trummisen Frank Olsson och gitarrlärare Sunbring att ta över scenen. De bjöd på låten som 2004 blev utsedd till världens bästa rocklåt, Seven Nation Army.

Basisten Manne Hultgren, i bakgrunden trummisen Frank Olsson.
Tish Hellström – gitarrist och sångerska.

När låten och publikens jubel var över stod Tish kvar vid micken, med gitarren påhängd. Grabbarna fick kliva ner från scenen och gitarristen Erik Bodin fick gå upp för att lira kvällens sista låt, Iron Man av legenderna i Black Sabbath. Musiklärarna Sunbring och Vingren gjorde bandet komplett.

Kvällen bjöd på fantastik musik och dans av talangfulla elever – men som gammal hårdrockare kunde förstås kvällen inte sluta bättre.

Imorgon torsdag är det dags för den sista av veckans tre insamlingskonserter, då är det unga fiol-, piano- & sångelever som står på scenen i Konsthallen i Kulturskolan i Aneby.

Nu när insamlingsveckan passerat halvlek är summan i skrivande stund uppe i 15 185kr!
Ge ditt bidrag via Radiohjälpen här…

Gitarristen Erik Bodin.
Slutackordet för både Iron Man och kvällen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait