2022-03-17, Poliser på Furulidsskolan

Text & foto: Tobias Marbenius

På torsdagsmorgonen och under förmiddagen har poliser funnits på plats på Furulidsskolan i Aneby.

Med tanke på händelsen med en knivbeväpnad person som inträffade på en skola i Tranås tidigare denna vecka reagerade säkert Anebyborna lite extra när en polisbil anlände till Furulidsskolan vid 8:30-tiden på torsdagsmorgonen. Poliserna har sedan stannat kvar på skolan under förmiddagen med bilen parkerad utanför.

Johnny Gustavsson, polisens presstalesperson i region öst berättar lugnande för AnebyNytt att det inte handlar om en ny attack utan att poliserna befinner sig där på grund av ett planerat möte med skolan.

Vidare nämner han att det polisiära läget i Aneby under natten har varit lugnt. Det vi har är ett automatiskt brandlarm på en industri i Aneby straxt innan midnatt och under natten gjordes en förar- och fordonskontroll på riksväg 32.

Uppdatering:
Under veckan får eleverna i årskurs 8 och 9 en lektion av polis och öppenvården i ämnet droger. Även under onsdagen fanns polisen på skolan och hade då med sig en så kallad narkotikahund som är specialiserad på att hitta droger. Glädjande nog hittades inga droger meddelar rektor Michael Berg.

Enligt rektor Michael Berg har skolan under våren nåtts av en del oroliga signaler gällande droger i Aneby kommun. Vissa av signalerna har pekat mot Furulidskolan, informerar han om på Schoolsoft – som är en slags informationskanal och digital plattform för elever och föräldrar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait