2022-03-15, Aggressiv knivbeväpnad skolelev omhändertagen av polis, Tranås

Text & foto: Tobias Marbenius

Vid 08:20-tiden på tisdagsmorgonen fick polisen in samtal om en aggressiv knivbeväpnad man vid en skola i Tranås. Flera polispatruller och ambulanser styrde mot den aktuella adressen.

När AnebyNytt är på plats vid skolan och Parkhallen runt 10-tiden på tisdagsförmiddagen har ambulanserna och en del av polisbilarna lämnat platsen. Kvar finns till synes några poliser, både uniformerade och civila. De befinner sig i närheten av en lekplats. Läget är lugnt. På Holavedsgymnasiets skolgård finns några elever, på gångvägen mellan lekplatsen och en lite mindre byggnad kommer några elever gåendes med skolbok i hand. Intill den solbeklädda lekparken ses mindre barn i vuxet sällskap, att det på platsen en timma tidigare funnits en knivbeväpnad aggressiv man, är svårt att ta in.

Fyra minuter efter att larmet inkom är första polispatrull framme vid området, som är i närheten av Gillesgatan och Parkhallen.
Under tiden som ytterligare patruller är på väg påbörjar första patrull att ta reda på vad som har hänt och om någon blivit skadad. När fler patruller anländer påbörjar polisen en sökinsats efter den knivbeväpnade eleven och efter eventuellt skadade.

Vid klockan 08:45 har polisen lokaliserat var den misstänkta gärningspersonen befinner sig och har viss kontroll över honom. Fler patruller anländer och vid 09-tiden har de lyckats att säkra upp den misstänkta knivmannen. Personen är kraftigt agiterad och polisen gör sitt yttersta för att hantera eleven på ett så varsamt sätt utifrån vad omständigheterna medger, meddelar polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Den omhändertagna eleven transporteras av polis till sjukvård och kommer där genomgå en läkarundersökning med stöd av lagen om psykiatrisk tvångsvård.

En person ska enligt polisen ha skadats, skadorna betecknas som lindriga.

Ärendet rubriceras inledningsvis som försök till mord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait