Hårdrocksgitarristen Alexander Oriz tvingas efter en olycka lämna Majestica

Hårdrocksgitarristen från Aneby, Alexander Oriz, meddelade under torsdagen att han efter en olycka där händerna brännskadats tvingas hoppa av sitt medlemskap i bandet Majestica.

Alexander som ursprungligen kommer från Göteborg bodde under sina ungdomsår i Aneby och det var även i Aneby som han utvecklade sitt musikaliska intresse. Efter att ha spelat med flera olika band och efter uppoffringar, tårar, svett och hårslitningar, som Alexander nämnt i en tidigare intervju med AnebyNytt.se, fick han år 2012 platsen i ett av Sveriges största hårdrocksband ReinXeed – som några år senare bytte namn till Majestica.

På grund av pandemin har det inte blivit något turnerande för bandet men Majestica har inte legat på latsidan för det, lagom till jul 2020 släpptes en ny platta vid namn A Christmas Carol. I maj förra året bjöd Alexander och de andra grabbarna på en konsert som livesändes via internet.

I intervjun från mars 2020 nämnde Alexander att bandet hade många planer för framtiden när pandemin var över – men igår kom alltså beskedet att Alexander på grund av en brännskada på händerna tvingas att hoppa av resan med Majestica.

Alexander Oriz på en scen med sin Gibson Les Paul. Foto: Privat

Alexander driver vid sidan av musiken ett rederi med inriktning på sportfisketurism i Varberg. Det var i maj under en repetitionskurs i Stockholm som omfattade brandsäkerhet, sjukvård och överlevnad till sjöss som en rökdykningsövning gick fel och båda händerna brändes.

Alexander meddelar på Facebook att han inte längre kommer kunna spela gitarr på ett professionellt plan och att Majestica nu måste få gå vidare med en ny förmåga.
– Jag är otroligt ledsen för detta resultat och jag är evigt tacksam för alla fina minnen jag har, och alla fina människor jag mött under den fantastiska tid jag fått uppleva i både ReinXeed och Majestica. Mirakel kan hända och vem vet, kanske ses vi någon gång i framtiden ute på vägarna!, skriver Alex i ett meddelande på bandets Facebooksida.

Självklart hoppas även AnebyNytt.se på att mirakel och läkedom ska ske så att Alexander utan problem åter igen kan bända strängar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait