Äldre och yngre strålade samman i luciafirande på Antuna

Text & foto: Tobias Marbenius.

Idag på onsdagsförmiddagen, luciadagen, förenades kommunens äldre och yngre i ett luciafirande på Antuna servicehus.

Vid tiotiden på förmiddagen, en kvart innan utannonserat luciatåg skulle anlända, var det tämligen trångt runt bordet av boende, anhöriga och personal i Antunas matsal på nedre botten.

– Det har kommit mer folk än vad vi räknat med, var roligt, berättar Oliver Lawrence, en av enhetscheferna inom kommunen.

Luciatåg från klass 3 i Parkskolan.

Punktligt vid utsatt tid tågade, sjungandes, luciorna och dess följe genom korridoren och fram till den för dagen välbesökta matsalen. Till åskådarnas förtjusning radade tåget upp sig framför den samlande skaran.

Många ville ta del av firandet.

För luciatåget, som bestod av elever från klass 3 på Parkskolan i Aneby, var det dagens andra uppträdande. Dagens första var för sina klasskompisar och lärare på Parkskolan.

Under framträdandet fick luciatåget mottaga flera applåder.
Luciatåget var ett uppskattat besök på Antuna.

När luciatåget bjudit på ett antal sånger, både nya och traditionella, fick de när de tågade ut mottaga rejäla applåder.

Enhetschef Oliver Lawrence såg till att det fanns plats för alla.

Efter uppträdandet fortsatte firande med lussefika.

Oliver Lawrence meddelar den trångt sittande skaran att vikväggen öppnas upp till rummet intill och att det går bra att sprida ut sig för att intaga sitt lussefika vid bord och stolar där.

Kostenheten hade fixat lussefika.

– Det är kostenheten som fixat det här fina fikat, berättar enhetschef Jill Ekdahl, och tillägger att utöver kommunen så finns Studieförbundet vuxenskolan på plats och hjälper till.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait