2023-12-13, Misstänkt mordbrand, älgkollison och sabotage, händelserik natt i kommunen

Text & foto: Tobias Marbenius.

Vid 05:30-tiden på onsdagsmorgonen larmades Räddningstjänsten i Aneby tillsammans med polis till Skärsjö industriområde där en bil stod i brand.

Räddningstjänst och polis larmades till Skärsjö industriområde.

När förbipasserande upptäckte ett fordon som alldeles intill en fastighet stod i brand slog de larm till SOS Alarm. Räddningstjänsten i Aneby samt polis larmades ut till platsen.

När räddningstjänsten anlände var det en fullt utvecklad brand i fordonet. Det brinnande fordonet stod alldeles intill en byggnad och en container, så räddningstjänsten fick utöver att släcka bilbranden inrikta sig på att branden inte skulle få fäste i byggnaden.

Bilen blev helt utbränd.
Räddningstjänsten fanns på plats för efterbevakning under förmiddagen.

– När vi scannade av bygganden med värmekamera upptäcktes det att det var höga temperaturer på vissa ställen, så vi fick riva bort delar av fasadbeklädnaden för att kunna komma åt att släcka, berättar Markus Levin, första insatsledare och styrkeledare på Räddningstjänsten i Aneby.

Räddningstjänsten var snabbt på plats efter att larmet kom.

Med tanke på att bilen stod i närheten av en byggnad, har polisen skrivit en anmälan om mordbrand, uppger polisens presstalesperson. En kriminalteknisk undersökning har skett på platsen.

Älgolycka vid Norra Sunhultsbrunn

Någon timma innan larmet kom in om bilbranden fick Räddningstjänsten i Aneby även styra ut på riksväg 32, där en lastbil kolliderat med en älg. Vid kollisionen uppstod skador på lastbilen, och läckage av glykol uppstod.

– Vi fick sanera upp efter läckaget. Det blev inga personskador, men älgen dog. Lastbilen bärgades från platsen, berättar Levin.

Skadegörelse på ett flertal av kommunens fordon

På onsdagsmorgonen upptäckte flera olika verksamheter inom Aneby kommun att deras fordon blivit saboterade genom att ett eller flera däck blivit sönderskurna.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait