Vägkyrkan i Vireda bjöd på poplåtar, klassisk musik, cittramusik och barnkör

Text & foto: Kjell Olof Bohlin.

Årets Vägkyrka i Vireda omfattade fyra dagar med servering och musikprogram samtliga kvällar.

Medverkande vid kvällarnas program  20 – 24 juli var följande:

  • Torsdag- Mia Jönsson, Hedda Johansson Jönsson och Isabella Bårring med visor och poplåtar.
  • Fredag – Petra Nilsson och Axel Hemmingsson med programmet ”Det blir vackert där du går”.
  • Lördag – Musikgudstjänst med populära ”Cittragänget” under Ulf Lundbergs ledning.
  • Söndag – Finalprogram med Karin Wier, Peter Johansson och en barnkör från bygden.

Anebynytt väljer att skriva om det första och sista programmet under Vägkyrkan.

De fyra medverkande under den första musikkvällen i Vireda vägkyrka.

Musikläraren Mia Jönsson är välkänd som körledare och sångare i bygden. Under vägkyrkans första program spelade hon piano till de unga sångerskorna Isabella Bårring och Hedda Johansson Jönsson. Med tonsäkerhet och energi framförde gruppen bland annat dessa låtar:

”Den blomstertid” av Benjamin Ingrosso / ”Sand överallt” av Laleh / ”Det är vi ändå” av Benny Anderssons orkester /  ”Chiquitita” av ABBA / ”Starkare” av Darin / ”När jag blundar” och ”Skotthål” av Daniel Adams Rays / ”Give Praise to Jesus” av Kristina Norrevi / ”Tänk dig” av Darin / ”Här kommer den nya tiden” av Tomas Ledin / ”Ju mer dom spottar” av kapten Röd / ”Väntar på en solig dag” av Thomas Stenström / ”Andas in, andas ut” av Thomas Stenström.

Bland de kommentarer som lämnades av gruppen kan nämnas dessa: Önskar att vi alla hade möjlighet att leva i fred /  Vänner är viktigt. Håll hårt i dina goda vänner /  Öppenhet, tolerans och medmänsklighet är avgörande för vårt välmående /

I sin korta andakt anknöt Karina Sanell till den välkända herdepsalmen i Psaltaren (Psalm 23) ”Den psalmen beskriver stora delar av vårt liv. Livet är inte bara gröna ängar utan vi möter också mörker och smärta. Den gode Herden erbjuder vägledning genom alla lägen i livet.”

I det avslutande programmet under Vägkyrkan medverkade sångerskan Karin Wier och musikern Peter Johansson tillsammans med en härlig barnkör, där tolv av bygdens barn deltog med liv och lust.

Vägkyrkans barnkör fikar innan konserten.

Efter välkomstord och klockringning (måste det ringa så länge, tyckte ett av barnen) var det dags för körens första insats. Aldrig förr har boggielåten om en ”varm korv-gubbe” framförts i medeltidskyrkan.  När det skedde var leenden och applåder på plats. Särskilda blåsinstrument förstärkte det gungande innehållet.

Barnkören i Vireda kyrka.

När låten om ”Goliat” av Laleh sjöngs av barnkören kändes det som om det glada budskapet hamnat i centrum. ”Vi skall ta över världen”.

Karin och Peter gjorde en utmärk tolkning av Lisa Ekdahls ”Vem vet?” och återkom senare med Sverigeaktuella Coldplays sång ”The Scientist”.  Båda låtarna tolkades med klarhet och övertygelse.

Några av de 68 besökarna,

I sin betraktelse talade Karin Sanell om ängelns kontakt med barnet vid födelsen. ”Ängeln viskar hemligheter till det lilla barnet”.

Avslutningssången ”Andas in, andas ut” bjöd på kraftfull allsång.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait