2023-07-06, Villa övertänd i nattlig brand i Hjältevad

Text & foto: Tobias Marbenius.

Vid 03:30-tiden natten mot torsdag larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en villa som stod i brand i Hjältevad, Eksjö kommun.

Villan var redan övertänd när räddningstjänst anläde. Foto: Läsarbild.

Det var straxt innan 03:30-tiden som grannar upptäckte att det brann i en villa och slog larm. Villan var redan då, när det upptäcktes, helt övertänd. Hjältevads brandstation, där brandmännen är deltidsbrandmän, ligger i närheten och efter larmet var de snabbt på plats och påbörjade släckningsarbetet.

Brandmännen i Hjältevad, bor i området, och var snabbt på plats. Foto: Läsarbild.

Räddningstjänst från Eksjö, Mariannelund, Ramskvilla och Landsbro larmades även de till platsen, likaså Anebys räddningschef, Erik Linnå, i tjänst som brandingenjör i beredskap.

Villan fick omfattande skador.
Polis, ambulans och räddningstjänsten fanns på plats.

Ledningscentralen RSB, Räddningstjänstsamverkan i Småland och Blekinge län, meddelade under natten att det inte finns några uppgifter om att någon person behövt medfölja ambulans.

En rökpelare syntes på långt håll.

Vid 8-tiden på torsdagsmorgonen meddelade polisens presstalesperson Dennis Johansson Strömberg att brandorsaken inte är fastställd och ska utredas. Rubriceringen är allmänfarlig vårdslöshet. Det togs beslut om att brandplatsen skulle spärras av när möjlighet gavs, en kriminalteknisk undersökning ska genomföras senare när det är möjligt. Polis har fotodokumenterat platsen och pratat med personer som befunnit sig i närheten. Inga bekräftade personskador i detta nu.

Räddningstjänst från Hjältevad, Mariannelund och Eksjö larmades till platsen.
Räddningstjänsten försökte se till att inte branden spred sig till garaget.

Texten kan komma att uppdateras.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait