2023-07-06, En kropp har påträffats efter nattens villabrand i Hjältevad

Text & foto: Tobias Marbenius.

Polisens presstalesperson Angelica Israelsson Silfver meddelade vid 17-tiden på torsdagseftermiddagen att polisens kriminaltekniker påträffat en kropp i den brandhärjade villan i Hjältevad, som vi på torsdagsmorgonen rapporterade ifrån.

Många blåljusreureser larmades till platsen.

Det var runt 03:30-tiden natten mot torsdagen som grannar slog larm om en övertänd villa i samhället Hjältevad, öster om Eksjö.

– Polisen fick tidigt uppgifter om att en person skulle kunna finnas kvar inne i det brinnande huset, men det kunde inte inte bekräftas i ett tidigt skede, meddelar Angelica.

Då villan var helt övertänd fanns det ingen möjlighet att gå in med rökdykare, utan räddningstjänsten fick lägga fokus på utvändig släckning samt att inte branden spred sig till garage och intilliggande fastigheter.

Räddningstjänsten fick arbeta med yttre släckning.
Polisens kriminaltekniker påträffade en kropp i den brandhärjade villan.

– Under torsdagen har kriminaltekniker varit på plats. En kropp har påträffats i brandresterna. Identiteten är inte fastställd till 100 procent men polis har uppgifter om vem som är drabbad. Närmast anhöriga har informerats om omständigheterna, meddelar Angelica.

Händelsen utreds som allmänfarlig vårdslöshet.

Ambulans, polis och räddningstjänst fanns på plats.

På Eksjö kommuns websida meddelas att Prästängsskolan kommer att hålla öppet på torsdagskvällen för de som har behov av att mötas och samtala. POSOM-gruppen och medarbetare från Eksjö kommun kommer att finnas på plats för att ge stöd.

– Det här är en otroligt sorglig händelse och våra tankar går till den drabbade familjen och deras närstående. Det är många som är ledsna, och vi arbetar nu för att möta detta och ge det stöd vi kan, säger Tord du Rietz, kommundirektör vid Eksjö kommun.

Uppdatering: Region Jönköpings län meddelade under torsdagen att länssjukhuset Ryhov i samband med branden har vårdat fyra personer, två vuxna och två personer under 19 år, samtliga med lindriga skador.

Läs också, Villa övertänd i nattlig brand i Hjältevad


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait