Lions uppmärksammade Esther med att bjuda på Ågårdens populära mockatårta

Text & foto: Tobias Marbenius.

Vid 14:30-tiden idag fredag besökte Lions Club Aneby Antuna servicehus, med sig hade de ett antal exemplar av Ågården hembageris populära mockatårta.

Lions bjöd på tårta till boende och personal.

Idag är det Esthers namnsdag och just Esther kallas den symboliska person som med komplexa vårdbehov kräver integrerad vård och samordning mellan sjukhus, primärvård, hemvård och omsorg.

”Esther ska uppleva trygghet och oberoende samt leva ett självständigt liv som förstärks av  handlingskraftig samverkan” skriver Region Jönköpings län på sin websida.

Den symboliska personen Esther föddes 1997 i ett projekt som startade på Höglandet 1997. Under senare år har Esther blivit en modell för hela Region Jönköpings län och har även blivit en känd förebild och inspirationskälla nationellt och internationellt.

– Det är nog femte året som vi är här på Antuna och bjuder på tårta till de som bor här och till personalen som arbetar här. I början samlades alla som bodde här i matsalen på Antuna så fikade vi tillsammans, det var trevligt. Under pandemin blev det annorlunda och denna gången delade vi ut tårtor till avdelningarna, berättar Kurt Erlandsson från Lions Club Aneby och nämner vidare att de samarbetar i detta med Ågården hembageri.

– Vi märker när vi kommer att det är väldigt uppskattat både bland de som bor här och de som arbetar här, berättar Lionsrepresentanten Torulf Eriksson.

Torulf Eriksson och Roger Larsson med en av Ågårdens mockatårtor.

Flera medlemmar från Lions var med på Antuna när tårtorna skulle delas ut. Efter att de i matsalen på nedre plan gjort upp logistiken gav de sig ut på uppdraget. Med tårtkartonger i famnen tog några hissen upp till avdelningarna, någon gick bort till Rosenborg och en annan till korttidsavdelningen. Roger Larsson var den som anlände sist till återföreningen i matsalen.

– Det var så många att prata med, förklarar han för de andra medlemmarna.

Bertil Aronsson, ordförande i Lions Club Aneby,

Ordförande i Lions Club Aneby, Bertil Aronsson, berättar att de tidigare under dagen varit ute och levererat påskris till de som beställt. Att sälja påskris är en tradition sedan många år. Pengarna som kommer in för det sålda riset går till välgörenhet.

I Aneby kan man se det färggranna påskriset lite överallt.

-Vi har idag lämnat ut nästan 80 påskris. Pengarna vi får in i år är inte öronmärkta utan går till Lions hjälpverksamhet, exempelvis till det här, säger Kurt Erlansson och för blicken mot en av mockatårtorna. Vi tänker även finnas med när Aneby Folkets Park har barnens dag.

Läs även reportaget från Lions påskristillverkarverkstad.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait