Andreas Burström tog en sista tur med sopbilen från det anrika företaget

Text & foto: Tobias Marbenius.

På tisdagsmorgonen satte sig Andreas Burström från Aneby Renhållning i sopbilen en sista gång för att tömma tunnorna i Aneby kommun. Framöver kommer sopbilen under annan regi utgå från Eksjö och Nässjö.

Under många generationer har Aneby renhållning tömt soptunnorna hos kommuninvånarnas hushåll och företag. Nu är det bestämt att sophanteringen ska ske i ett samarbete med grannkommunerna Eksjö och Nässjö. Ett nytt sophanteringssystem kommer under våren att införas och tömningen kommer framöver ske av sopbilar som utgår från Eksjö och Nässjö.

Aneby Renhållning AB är ett anrikt företag som startades 1960 av Gösta Larsson. Sedan 2019 ägs Aneby Renhållning av Lasses Kranbilar AB.

– Vi tycker såklart att det är jättetråkigt att vi inte får chansen att vara med under den kommande 10 årsperiod som det nya avtalet avser, berättar ägarna Erik Kämpe och Kristofer Hansen.

Andreas Burström har kört sopbil för Aneby Renhållning i tre år.

AnebyNytt passade på att ta ett litet snack över soptunnan i tisdags när sopbilschauffören Andreas Burström gjorde sin sista tur i sopbilen och även sista turen för Aneby Renhållning, från och med onsdag är han uppsagd.

– Det känns lite vemodigt, såhär sista dagen på jobbet. Det har varit fantastiskt kul, men såklart lite slitsamt ibland också, det är många gånger man får hoppa in och ut från hytten, berättar Burström, höjer blicken, kisar mot solen, och konstaterar att det i alla fall var en vacker sista dag på jobbet.

Andreas Burström tyckte sista dagen på jobbet var vemodig, men gladdes åt att solen tittade fram.

– Jag kommer framförallt att sakna alla människor man träffar, även om det både är ris och ros man får, berättar Burström. Idag har jag uppåt 400 tunnor att tömma men på sommaren när sommarstugorna är bebodda är det fler, förklarar Burström och nämner att det varit lite väl spännande ibland när han fått ta sig fram på mindre skogsvägar.

Med van hand greppar Burström ett par tunnor samtidigt.

Framöver är Andreas Burström osäker på vad han ska arbeta med.
– Det blir rätt så långa dagar i sopbilen, så jag ser fram emot att få mer tid med dottern framöver. Och vad gäller jobb så har jag några trådar ute, så det löser sig säkert, berättar han.

Burström tycker att arbetet i sopbilen har varit fantastiskt bra.

Ägarna av Aneby Renhållning AB, Erik Kämpe och Kristoffer Hansen samt medarbetare, vill passa på att tacka alla fantastiska kommuninvånare och de fina pratstunder de haft över en ”tunna”.
– Vi kommer kanske mindre sakna dess innehåll såsom döda höns och levande råttor som äter frukost. Vi och tidigare ägare har alltid tagit uppdraget på största allvar och ytterst sällan boomat trots maskinella haverier, 35 gradig värme eller 25 gradig kyla. 

– Vi vill såklart skicka med våra största lyckönskningar till kommunen med kommande decenniums avfallshantering på egen hand, avslutar ägarduon.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait