Lokalt skivsläpp i Aneby ”Johansson sjunger Johansson”

Text & foto: Kjell Olof Bohlin.

På söndagskvällen inträffade en annorlunda händelse i Aneby kommun. Då var det var ”skivsläpp” hemma hos Göran Johansson i Lindeskog vid Blå Grindar. Länge har trion Göran Johansson, Roberth Johansson och Claes Ljungdahl  haft planer på att ge ut en CD-skiva med sånger tillsammans. Nu blev planerna förverkligade och presentationen av resultatet ägde rum hemma hos paret Lilian och Göran Johansson i Lindeskog.

Claes Ljungdahl och Göran Johansson.

Titeln på CD-skivan ”Johansson sjunger Johansson” berättar att Göran Johansson sjunger sånger av Roberth Johansson. Enda undantaget är Pälle Nävers ”Aftonpsalm” med musik av Håkan Stahre.
”Den sången måste jag ha med eftersom den är förknippad med mina framträdanden.”

CD:n finns nu i 300 exemplar och allt som kommer in genom försäljning tillfaller SAM-hjälps insatser i Ukraina. Priset för framtagningen av skivan betalas av Göran Johansson och en del stiftelsepengar. Hela summan 150 kr eller mer går direkt till SAM-hjälpen, inget avdrag för hanteringen av utgivningen.
Därför kan den som vill lyssna till verkligt fina sånger och samtidigt ge stöd åt hårt drabbade Ukraina, köpa skivan med dubbelt syfte.

Göran Johansson, mer välkänd som ”Göran i Limna”.

Göran Johansson är en av bygdens skickligaste sångare och framträder ofta vid olika musikprogram och förrättningar. Ibland tillsammans med andra sångare och musiker.

På skivomslaget kan man läsa en fyndig presentation: ”Göran i Limna” är den sjungande grävmaskinisten, som behärskar både strupen och djupen.”

Textförfattaren och musikanten Roberth Johansson.

För tretton av skivans sånger svarar välkände Roberth Johansson, mest känd för samlingen ”Humor i helgade hyddor.” Han har även skrivit hundratals sånger, ofta både text och musik, och det blev ett stort arbete att välja ut ett antal sånger till CD:n som också heter ”Du har framtid.”.

För inspelning och arrangemang har kantor Claes Ljungdahl svarat. Inspelningen har skett hemma i hans studio utanför Gripenberg.

Under kvällens skivsläpp fick deltagarna lyssna till fyra olika sånger: Livets tid är alltid nu (text, Kjell Olof Bohlin), I Guds lilla barnaskara (text, Ivar Karlstrand) och Jesus var det dig jag såg (text och musik, Robert Johansson). På två av skivans sånger sjunger Görans dotter Caroline Wittrin.

Efter servering avslutades den småskaliga lanseringen med Pälle Nävers tidlösa och älskade ”Aftonpsalm”.

Göran Johansson ackompanjerad av Claes Ljungdahl.

Den som önskar köpa skivan kan vända sig till Göran Johansson eller Roberth Johansson.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait