Stumfilm med levande musik när Lommaryds kultursällskap har årets första event

Text & foto: Tobias Marbenius.

Charlie Chaplin är i fokus när årets första evenemang anordnas av föreningen LOKUS, Lommaryds kultursällskap. Ett par stumfilmer med Charlie Chaplin utlovas tillsammans med levande pianomusik.

Det är den skicklige stumfilmspianisten Edward von Past som gästar det före detta missionshuset i Lommaryd i morgon lördag. Med sig har han projektor och två stumfilmer med Charlie Chaplin.

– Jag och en till i styrelsen hörde ett reportage om Edward von Past på radion, och då tänkte vi båda att honom ska vi få hit, berättar Jimmy Söderholm, en av styrelsemedlemmarna i föreningen.

– Vi har skaffat ett piano, så vi är redo, säger Jimmy och berättar vidare att de kommer att göra evenemanget så att det passa hela familjen, ung som äldre.

Edward kommer även att prata om historien bakom sig själv och stumfilmerna.

Som vanligt kommer kaminen värma upp, och lokalen kommer vara fylld med levande ljus.

För att ta del av evenemanget måste man vara medlem i föreningen Lommayrds kultursällskap. Medlemskapet, som kostar 50 kronor för 2023, ansöker man om senast idag fredag 27 januari, genom att skicka ett mail till lommaryds.kultursallskap@gmail.com alternativt anmäla sig på denna länk. Entrén för kvällen är 100 kr.

– När vi bokade Edward hade vi ingen aning om att det, passande nog, samma dag skulle dra igång en filmfestival i Aneby, så vi har ren tur att det inte krockar med någon av festivalens filmer. För att möjliggöra att även barn ska kunna titta på filmerna startar vi något tidigare än vanligt, kl 18:30. Dörrarna öppnas kl 18, berättar Söderholm.

Först ut visas filmen Äventyraren, och efter det blir det filmen Lugna gatan. Mellan filmerna blir det paus där möjlighet till förtäring finns. Efter filmerna kommer baren att hållas öppen fram till klockan 23.

Mer information finns i vår evenemangskalender här…


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait