Många barn samlade till höstkul i Vireda sockenstuga

Text & foto: Kjell Olof Bohlin.

Viredabarnen har haft möjlighet till ett omväxlande höstlov. Nyss var det resa till glassfabriken i Gränna och under onsdagen inbjöd skolan och kyrkan till ”Höstkul i sockenstugan”.

Ledarna Ann Broman, Margareta Wier och Camilla Andersson fanns tillsammans med ett antal mycket motiverade barn. Vad hände under ett par timmar?

Pyssel, spel, lek och sång fanns på programmet.

Helga, sju år, med sitt målade konstverk. Hennes glädje tiger inte.

När Anebynytt kommer på ett besök rusar sjuåriga Helga fram med sitt konstverk. ”Är inte min tiger fin?” En ledare intygar att hon gjort allt själv utan att ha tillgång till färdiga konturer.

När en bild är tagen vill också Agnes, åtta år, och Hilma, sju år, visa sina bilder för reportern. De har båda gjort två konstverk var.

Agnes, till vänster, och Hilma visar upp två konstverk för fotografen.

På ett bord står färgglada glasburkar uppradade. Ett värmeljus lyser genom det silkespapper som omger glasburken. Trots dagsljuset skapas en stämning för tindrande barnaögon.

De aktiva barnen har knappast tid att avbryta sin sysselsättning för det framdukade mellanmålet.

Men till sist sitter alla framför rykande choklad och en rund ostmacka.

Barnens konstverk bildar en skön helhet.

På väggen kan man se några annorlunda bilder av pigga igelkottar. De har dekorerats med torkade blad och rosor. Barnens fantasi har tagit sig många härliga uttryck.

Mot avslutningen kommer kantor Pierre Jakobsson in med en bunt noter. Det skall sjungas några barnsånger till piano. Bland dem finns ”Bara den som vandrar nära marken” och ”Bygg inte hus på grus”.

Med teckningar och glasburkar i famnen blir barnen hämtade av imponerade föräldrar.

Fantasifulla igelkottar klädda i löv och rosor.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait