Aktiviteterna avlöste varandra på höstlovet

Text & foto: Tobias Marbenius.

Klockan 21 på fredagskvällen, allhelgonaafton, blev det full aktivitet i FB-hallen i Aneby när det var dags för en i raden av alla höstlovsaktiviteter som planerats under veckan.

Aneby kommuns fritidsledare, Christoffer Gustavsson, pustar ut efter veckan och innebandymatchen.

Under lovveckan har det varit fullt upp för Christoffer Gustavsson, Aneby kommuns fritidsledare. Sedan i söndags har han dagligen varit aktiv i höstlovsaktiviteter för barn och ungdomar.

Klockan börjar närmare sig midnatt och i FB-hallen är det natt-innebandy. Cirka 30-talet ungdomar i blandade åldrar har samlats för att vara med och spela. Spelet är i full gång när jag anländer till hallen och av doften av döma har ungdomarna gett allt och lite till i kampen om att få innebandybollen i mål.

– Nästa vecka får nog bli lite lugnare, berättar Christoffer, som precis blivit avbytt i innebandymatchen.

Glädjen när det blev mål var stor.

Spelet fortsätter när Christoffer och de andra på avbytarbänken tar igen sig och båda lagen gläds av målen de lyckas göra, stämningen i hallen är på topp.

När det blev dags för paus öppnades kiosken upp där utbudet var korv, dricka och diverse godis.

– Vi körde igång i söndags med halloweenmys uppe i folkets park, det kom betydligt mer folk än vad vi räknat med, uppskattningsvis cirka 500-600 personer, säger Christoffer.

Senare i veckan har det bland annat varit fotboll, fiske, brottning och kvällshäng på Furulid.

– Till kvällshänget på Furulid där vi bland annat klättrade på klätterväggen kom det cirka 150 personer, det var en av de mest populära aktiviteterna. I morgon lördag är det sista dagen med aktiviteter och då åker vi och kollar på rally ihop. Flera av sträckorna i Novemberskölden går i kommunen.

Stockholmstjejen Nelly Torebring Marbenius tillbringar lovet i Aneby. Vanligtvis spelar hon i Älvsjö AIK Innebandy,
Straffturnering. Gör man mål så går man vidare, missar man åker man ut.
Linus Torebring sekunden innan bollen satt i krysset.

Efter flera perioders innebandyspelande avslutades innebandy-natten med straffturnering. Innan klockan slog midnatt, hanns två turneringar med. Vinnare i den första blev Linus Torebring och i den andra, Jack Wennering.

Jack Wennering var en av de två vinnarna i straffturneringen.

Efter att innebandyspelarna packat ihop och slutligen försett sig med korv och annat från kiosken har fredagen övergått till lördag. Innan alla går hem påminner Christoffer med att säga, glöm inte att bussen till rallyt avgår klockan 8.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait