2022-11-02, Försvunnen kvinna i Vetlanda hittad död i skogsområde

Text & foto: Tobias Marbenius.

Den försvunna 21-åriga kvinna som det under de senaste veckorna varit ett intensivt sökande efter i Vetlanda och trakterna där runt hittades av polis på onsdagseftermiddagen avliden.

Platsen där kroppen hittades var i ett skogsområde öster om Vetlanda.
Polisen hade spärrat av ett större område runt platsen.

Vid 21:00 på onsdagskvällen höll polisen en pressträff i Vetlanda stadshus angående att det under eftermiddagen hittats en död kropp i ett skogsområde öster om Vetlanda. Vid pressträffen bekräftades att kroppen var den kvinna som efter en utekväll i Vetlanda anmäldes som saknad den 16 oktober.

I ärendet sitter sedan tidigare två personer häktade misstänkta för människorov. Under onsdagen, innan kroppen hittades, omhäktades de två personerna på den starkare misstankegraden.

Rickard Finndahl, gruppchef på grova brott på utredningssektionen Höglandet förklarade på pressträffen att den försvunna kvinnan hittades efter ett noggrant och systematiskt polisarbete, bland annat av kartläggning av de misstänktas förehavande och rörelser.

Jonas Lindell, chef för lokalpolisområde Höglandet och Rickard Finndahl riktar ett stort tack till alla som hjälpt till i sökandet av kvinnan. Vilket enligt uppgift är ca 2500 personer. Rickard framförde även från polismyndighetens sida att de beklagar sorgen för anhöriga, nära och kära,

I samband med att kvinnan har anträffats övergår fokus i utredningsarbetet till att bringa klarhet i vad som har hänt. Polisen har under de senaste veckorna arbetat utifrån tesen att kvinnan har utsatts för ett brott och att hon inte har varit försvunnen av egen vilja.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait